Aydın'da Yaz Spor Okulları Başladı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Yaz Spor Okulları Başladı

Aydın\'da Yaz Spor Okulları Başladı

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün her yıl düzenlediği ‘Yaz Spor Okulları’ düzenlenen törenle açıldı.

29.06.2015 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün her yıl düzenlediği 'Yaz Spor Okulları' düzenlenen törenle açıldı. 27 branşta faaliyet gösterecek olan Yaz Spor Okulları bu yıl 'Bu Yaz Aydınlı Gençler Sporla Daha Sağlıklı Olacak' sloganıyla çalışmalarına başladı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen açılışa; Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Feti Karsak, ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç çok sayıda veli, antrenörler ve sporcu gençler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Aydın Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Zeynel Akın, sağlıklı ve dinamik olabilmenin spordan geçtiğini dile getirdi. Sağlam bir gelecek nesil yetiştirmek için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Akın, "Güçlü yarınlar için; okuyan, düşünen, sorgulayan kendini ifade edebilen, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline getiren saygılı, özgüveni yüksek, çalışkan bir gençliğin yetişmesi gerekmektedir. İl Müdürlüğü olarak sporun alt yapısını hazırlamak ve bunu devam ettirmek için uzman personelimiz ve antrenörlerimiz nezaretinde çalışmalarımız yıl boyu sürmektedir. Yaz spor okullarında geçmişte olduğu gibi bu yıl da Kur'an kurslarındaki öğrencilerimize ve engelli vatandaşlarımıza yönelik ciddi bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Engelli İl Spor Merkezleri çalışmalarında spor yapmak isteyen vatandaşlarımızın evlerinden alınıp yine evlerine bırakılmaktadır" dedi.

"TESİSLERİMİZİ MODERN HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tesisleşmeye önem verdiklerinin altını çizen Akın, "Var olan tesislerimizi modern hale getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da spor tesislerimizi daha iyi hale4 getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burada sporu seven anne ve babalarıyla çocuklarını bir arada görmek il müdürlüğü olarak yaptığımız işin önemini ortaya koymuştur. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İl Müftülüğümüze bağlı Kur'an Kurslarındaki gençlere yönelik spor faaliyetlerimiz devam edecek. Hedefimiz gençlerimize ilgi duydukları spor branşlarına yönlendirmek, yetenekli olan gençlerimizi tespit etmek, onların en iyi şartlarda spor yapmalarını sağlamak ve onların olimpiyatlara hazırlayarak Türkiye'nin uluslar arası alanda başarılı olmasını sağlamaktır. Bu coşku ortamında tüm emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

"SPOR DEMEK SAĞLIK DEMEK"

Sporun insan sağlığı açısından önemli olduğuna değinen Akın, "Spor demek sağlık demektir. Sağlıklı bir nesil için spor yapalım, yaptıralım, sporu teşvik edelim ve destek olalım. Bu yıl yaz spor okullarında, il ve ilçelerimizde toplam 27 branşta, Engelli İl Spor Merkezleri kapsamında da 7 branşta ücretsiz kurslarımız ve faaliyetlerimiz gerçekleştirilecek. Hepimize ve en çok da sporcularımıza 2015 yılı yaz spor okullarının hayırlı olması diliyorum. İnşallah başarılı, sakatlıkların olmadığı bir çalışma dönemi geçiririz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından il temsilcilerinin ve antrenörlerin de tanıtımı yapılırken yaz spor okullarında faaliyet gösterecek spor branşlarının geçişi gerçekleşti. Son olarak da karate, muay thai, boks, kick boks, wushu ve jimnastik gösterimi de yapılarak programa katılanlara keyifli dakikalar yaşatılırken program Atatürk Kapalı Spor Salonu önünde 7'den 70'e herkesin katıldığı çeşitli etkinliklerle son buldu.

Öte yandan spor okullarının kayıtları devam ettiği ifade edilirken bu yıl şimdilik yaklaşık 400 öğrencinin kayıt yaptırdığı ve yaz spor okullarında il merkezi başta olmak üzere ilçelerle birlikte toplam 100'ün üzerinde antrenörün görev yapacağı belirtildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Yaz Spor Okulları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement