Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

İncirliova'da motosiklet denetimi.

13.06.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İncirliova'da gürültü kirliliği yapan plakasız motosikletler toplatıldı.

İncirliova'da İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe merkezinde ruhsatsız ve plakasız motosikletleri topladı.

Polis ekiplerinin bu uygulamaya devam edeceği ve motosikletleri ellerinden alınan sürücülerin tüm eksikleri tamamlanana kadar motosikletlerin geri verilmeyeceği belirtildi.

- Çine'de öğrencilerin karne heyecanı

Çine'de 8 bin 696 öğrenci karne sevinci yaşadı

İlçede 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının son gününde temel öğretimde 5 bin 592, ortaöğretim de ise 3 bin 104 öğrenci olmak üzere toplamda 8 bin 696 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Başarılı bir yıl geçirdiklerini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bakırcı, "Öğrencilerimiz karneleri büyük bir mutlulukla alarak yaz tatiline giriyorlar. Bununla beraber 555 kadrolu öğretmenimiz, haziran ayının sonuna kadar okullarında mesleki çalışmalar yapacak" dedi.

Bu yıl 664 öğrencinin lise son sınıftan mezun olduğunu belirten Ahmet Bakırcı, Lise Yerleştirme Sınavlarına girecek olan öğrencilere başarılar diledi.

-Zeytin üreticilerine destek

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda, Aydın'da zeytin ve zeytin yağı tanıtımı amacıyla 1. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği düzenlenmesine ve şenlik yapılması için 400 bin TL ödenek ayrılmasına karar verildi.

-Çocuk tarım kampı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik olarak doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak için "Çocuk tarım kampı" başlatıldı.

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Efeler Ticaret Odası İlkokulu uygulama bahçesinde 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik "Bitkisel ve Hayvansal Ürünlerde Üretim Aşamaları, Doğanın İnsanlara Verdikleri, Doğanın Korunması, Çevre Bilinci ve Güvenli Gıda" konularında görsel ve uygulamalı eğitim yapıldı.

Etkinlik sonunda çocuklara kitap hediye edildi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement