Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Köşk'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

06.09.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köşk'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı ve Karatepe Şehitliği'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Köşk merkezinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören Karatepe Şehitliği'nde devam etti.

Şehitlerin ruhuna hatim okunup duaların edildiği programda konuşan Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, "92 yıl önce bu topraklarda yaşayan büyüklerimizin maruz kaldığı gerek fiziksel, gerekse ruhsal işkenceyi dinlerken bile ürperiyoruz. Rabbim bir daha o acı günleri milletimize yaşatmasın. 6 Eylül bu topraklarda yaşayanlar için bir dayanışmanın ve ulusal bütünleşmenin başladığı tek millet duygusunun zaferle perçinlendiği bir gündür" dedi.

Çine'ye MOBESE sistemi kurulacak

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İçişleri Bakanlığı'ndan, Çine ve mahallelerine Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi kurulması için 500 bin lira ödenek aktarıldığını açıkladı.

Dinçer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Aydın'ın birçok ilçesinde MOBESE sorunları çözülürken, Çine'de bu sorunun defalarca gündeme gelmesine rağmen çözüme kavuşamadığını anlattı.

Kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü ile yaptıkları toplantı sonucu talebin Aydın Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'na iletildiğini aktaran Dinçer, gerekli ödeneğin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne aktarıldığını kaydetti.

Dinçer, elektronik denetim ve plaka denetim sistemini içeren MOBESE kameralarıyla ilçenin daha güvenli olacağını vurgulayarak katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Tiyatro oyunuyla incirin faydalarını anlattılar

Nazilli'de incir ve incirin faydalarını konu alan, "Bir Mucize Bu" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Mukaddes Yüksel'in yazıp yönettiği tiyatro oyununu, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Ticaret Odası Başkanı Nuri Önal ve vatandaşlar izledi.

Tiyatro oyununun ardından oyuncuları kutlayan Kaymakam Okur, incir festivali kapsamında Nazilli Belediyesi tiyatro topluluğundan inciri anlatan bir oyun sergilemelerini istediğini, kısa süre içerisinde bunu hayata geçirdikleri için memnun olduğunu söyledi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement