Güvencin Sevenler Her Pazar İncirliova'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Güvencin Sevenler Her Pazar İncirliova'da Buluşuyor

Güvencin Sevenler Her Pazar İncirliova\'da Buluşuyor

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde iki ay önce kuş sevenler tarafından kurulan dernek, her pazar güvercin sevdalılarını bir araya getiriyor.

03.08.2015 11:21  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdem Çalışkan önderliğinde iki ay önce kurulan İncirliova Ege Bölgesi Kanatlı Hayvanlar ve Güvercin Türleri Geliştirme Yaşatma Dayanışma ve Kültür Derneği, her pazar günü güvercin sevenleri bir araya getiriyor.

Başta Aydın olmak üzere çevre il ve ilçelerden ilgi gösterilen pazarda; güvercin meraklıları kuşlarını sergileme fırsatı yakalıyor. Ayrıca festivalde; güvercin beslemek için yem, su kabı, kafes gibi araç gereçlerin satışı da yapılıyor.

Güvercin sevenler beğendikleri kuşları diğer güvercin sahipleriyle anlaşarak takas usulü değiştirebiliyor. Festivalin gözde ırkları 'Hünkari', 'Taklambaç', 'Posta, 'Balon', 'Çiçi', 'Kıvırcık' ve 'Nakışlı' ilgi topluyor.

AMAÇ KUŞLARI TANITMAK

Amaçlarının güvercin sahiplerini, tanımadıkları diğer güvercin ırklarıyla tanıştırmak olduğunu söyleyen Çalışkan, "Tüm vatandaşların güvercin ırklarını tanımalarını sağlıyoruz. Festivalde güvercin çeşitlerini parayla değil, takasla değiştiriyoruz. Her güvercin meraklısı birbiriyle farklı cinsteki güvercinleri maddi değerine göre takas yaparak nesli tükenmekte olan güvercin ırklarının yaşamasına vesile oluyor. Yaptığımız bu birliktelikler neticesinde güvercin meraklılarının daha iyi günlere ve dopdolu festival günlerine taşımaya çalışacağız. Güvercinleri daha iyi bir şekilde nasıl besleneceği konusunda da birbirimize yardımcı oluyoruz. En çok aranan güvercin cinsi 'dönek' denilen taklacı güvercinidir. Her kuşun kendine göre bir rengi ve türü var" dedi.

KAZANÇ KAPISI DEĞİL, HOBİ

Güvercinlerin değeri hakkında da bilgi veren Çalışkan, "Normal şartlar altında bir güvercin 20 liradan başlıyor, 200 liraya kadar gidiyor. Güvercin sahipleri de kuşlarının değerlerine göre takas yapıyor. Biz bu işi kazanç kapısı olarak görmüyoruz. Güvercin beslemek bizim için bir hobidir. Kimi balık avlar, kimi ava gider biz de burada toplanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güvencin Sevenler Her Pazar İncirliova'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement