Aydın Romanlar'a Davul Zurna Kursu - Son Dakika
Güncel

Aydın Romanlar'a Davul Zurna Kursu

Aydın Romanlar\'a Davul Zurna Kursu

Romanlar'a davul zurna kursu Aydın'ın Germencik İlçesi'nde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aydın İş- Kur, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Roman vatandaşlara davul zurna kursu açıldı.

21.04.2015 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Romanlar'a davul zurna kursu

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aydın İş- Kur, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Roman vatandaşlara davul zurna kursu açıldı.

Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezi tarafından, Yeni Mahalle'de yaşayan 30 Roman vatandaşa davul zurna kursu açıldı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından masrafları karşılanan davul zurna kursu, Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu'nda 20 Nisan tarihinde başladı, haziran ayı sonunda tamamlanacak.

Kursu ziyaret eden Kaymakamı Ayhan Işık, İş - Kur Şube Müdürü Hüseyin Çakır, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karaman ve Germencik Halk Eğitim Müdürü Hediye Yegen Romanların çalışmalarını yerinde inceledi. Kursa katılan kursiyerler kendilerini ziyarete gelenleri davul zurna ile karşıladı. Kaymakam Ayhan Işık, "Yeni Mahalle'deki Roman vatandaşlara bazı kursların açılması için öncülük ediyoruz. Başka alanlarda da kurslar açılmaya devam edecek. Yeni Mahalle'de özellikle müzik yeteneği yüksek olan vatandaşlarımız var. Hem bu yeteneklerin değerlenmesi hem de daha kaliteli müzik sunarak gelir kapısı haline getirmeleri amaçlanıyor" dedi.

Halk Eğitim Müdürü Hediye Yegen de, "Bu mahallede ilk defa düzenlenen bu kursta yöre halkının Ata'dan gelen sanatlarını belgelemek istedik. Kurs sonu sertifaklarını alacaklar. İlgili yerlere isimlerini duyurup ekmek parası kazanacaklar. Biz de Halk Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevlerimizi yerine getirerek onlara destek olacağız" dedi.

Davul zurna kursuna katılan Romanlar ise belgeli olarak daha iyi işler bulabileceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Romanlar'a Davul Zurna Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement