Aydınlı Mühendisler Tavas'ta Sulama Eğitimi Verdi - Son Dakika
Yerel

Aydınlı Mühendisler Tavas'ta Sulama Eğitimi Verdi

Aydınlı Mühendisler Tavas\'ta Sulama Eğitimi Verdi

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Sulama Birimi’nde görevli ziraat mühendisleri Denizli’nin Tavas ilçesinde sulamada yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve yöre çiftçisini bilinçlendirmek amacıyla ‘Damlama ve Yağmurlama Sulama’ eğitimi verdi.

14.08.2015 09:03

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Sulama Birimi'nde görevli ziraat mühendisleri Denizli'nin Tavas ilçesinde sulamada yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve yöre çiftçisini bilinçlendirmek amacıyla 'Damlama ve Yağmurlama Sulama' eğitimi verdi.

Tavas Ziraat Odası toplantı salonunda yapılan eğitime Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Sulama Biriminde Görevli Ziraat Mühendisleri, Projenin Kontrol Mühendisleri, Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden TAAD Şube Müdürü, Sulama Kooperatifi Başkan ve elemanları ile su kullanan çiftçiler katıldı.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Tavas Ovası 1. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında Tavas Merkez ve Kızılcabölük mahallesinde bulunan toplam bin 500 hektar alanda yer alan eski ve yıpranmış olan kanal ve kanaletli sulama sistemi kaldırılarak modern sulama sistemi olan basınçlı borulu sisteme dönüştürüldü.

Gerek mahalli idarelerden gerekse sulama kooperatiflerinden gelen talepler üzerine Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şubesi Sulama Birimi teknik elemanları ile projede görevli kontrol mühendisleri sulama alanlarında inceleme yaparak yöre çiftçileri ile birlikte sulamada yaşanan problemler yerinde görüldü. Sulamada yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve yöre çiftçisini bilinçlendirmek amacıyla Tavas İlçe Merkezinde "Damlama ve Yağmurlama Sulama" eğitimi verildi.

Sulama Kooperatifinden gelen talep üzerine Kızılcabölük mahallesinde de eğitim programı yapıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydınlı Mühendisler Tavas'ta Sulama Eğitimi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement