''Aydınlık Bir Türkiye Göreceğiz'' - Son Dakika
Eğitim

''Aydınlık Bir Türkiye Göreceğiz''

\'\'Aydınlık Bir Türkiye Göreceğiz\'\'

Türk Eğitim Gönülleri Vakfı Yöneticisi Fikriye Zeynep Araz, " Bugünün çocukları yarının geleceğidir"

19.10.2016 14:06

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesinde bulunan Türk Eğitim Gönülleri Vakfı, Sevgi Erdoğan Parkı'nda basınla bir araya geldi. "TEGV Basınla Buluşuyor" adıyla düzenlenen toplantıda kent genelinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile park yöneticileri ve gönüllüler bir araya geldi.

2010 yılında faaliyete geçen ve aradan geçen 6 yıllık zaman diliminde birçok çocuğu sokaktan alarak eğitim veren Sevgi Erdoğan Parkı yöneticileri yaptıkları çalışmalar ve ileriki günlerde hayata geçirecekleri projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Sevgi Erdoğan Parkı Yöneticisi Fikriye Zeynep Araz, 6 yıllık süreçte kaç çocuğa eğitim verdiklerini, potansiyellerini ve parkın idari kısmı hakkında da bilgi verdi. Öte yandan basın mensupları Sevgi Erdoğan Parkı'nı da gezerek öğrencilerin eğitim gördükleri yerler hakkında da bilgi sahibi oldu.

Sevgi Erdoğan Parkı Yöneticisi Fikriye Zeynep Araz, Türkiye'nin aydınlık geleceği için çocukların iyi eğitilmesi gerektiğini ifade etti. Araz, "Bugün ki basın toplantımızın amacı hem sizleri tanımak hem de Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nı size anlatıyor olmak. Türk Eğitim Gönülleri Vakfı 1995 yılında Türkiye'de kurulan bir vakıftır. Urfa'da da 2010 yılında kurulup buradaki çocuklara eğitim desteği sağlayan bir kuruluş. 72 tane etkinlik noktasıyla Türkiye'nin farklı noktalarında etkinliklerimiz zaten sürdürülüyor. Etkinliklerimizi elbette ki biz gönüllülerimizin desteğiyle sağlıyoruz. Urfa'da geçen sene 4 bin 250 tane çocuğumuza 114 tane gönüllümüzle destek verdik. Bu senede 4 bin 300 çocuğa ulaşmak gibi bir hedefimiz var. Dezavantajlı bir bölgede olduğumuz için hani desteğe ve duyurularımızın yapılmasına elbette ki önem veriyoruz ve bu noktada da basına çok ihtiyaç duyuyoruz. Amacımız Türkiye'nin aydınlık geleceğini görebilmemizin ön koşulunun bugün ki çocukların doğru ve iyi bir eğitimden geçmesi noktasında, sorunlarımızı küçükken çözebilmenin, sorunların büyümeden kolay çözülebileceğini bildiğimiz için hepimizin aslında taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Çünkü bugünün çocukları yarının geleceğidir. Çocuklarımızı doğru eğitirsek gelecekte Türkiye'yi daha aydınlık görebiliriz. Sorgulayan, barışçıl, farklı dillere saygılı, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, yaşam becerisi olan bireylerin olması zaten bir ülkenin olmazsa olmazlarıdır. Bütün çabamız bizim de, kurum olarak da, gönüllerimizin de temel çabasıdır. Umarım Türkiye bugünden sonraki süreçlerde çok iyi yerlerde olur. Dünya çapında kendini, bilimde, sanatta ispatlar. Temennimiz o noktada" dedi.(Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim ''Aydınlık Bir Türkiye Göreceğiz'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement