Aykaç Durak, 4 Yıl Sonra Yeniden Koltuğuna Oturdu - Son Dakika
Güncel

Aykaç Durak, 4 Yıl Sonra Yeniden Koltuğuna Oturdu

İçişleri Bakanlığınca 4 yıl önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, yeniden görevine döndüğünü söyledi.

01.04.2014 14:32  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca 4 yıl önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, yeniden görevine döndüğünü bildirdi.

Durak, Büyükşehir Belediyesi eski hizmet binası önüne kalabalık bir grubun alkışları eşliğinde gelerek, görevine döndüğünü açıkladı.

Hakkındaki bir soruşturma nedeniyle 4 yıl önce 2 aylığına görevden uzaklaştırıldığını belirten Durak, şunları söyledi:

"Dün itibarıyla, İçişleri Bakanlığınca yazılan ve Adana Valiliğince tarafıma tebliğ edilen belgeye göre, bugün görevimin başına dönmekteyim. Anayasanın 127. maddesi, bir inceleme nedeniyle, bir soruşturma nedeniyle belediye organlarında bir veya birkaçı geçici olarak 2 aylığına görevden alabilme yetkisini İçişleri Bakanlığına vermiştir. Sayın İçişleri Bakanlığı makamı da tam 4 yıl evvel geçici olarak incelemelerin selameti için beni 2 aylığına görevden uzaklaştırmışlardı. Ne var ki, yine bana göre hukuksuz ve hiçbir demokratik ülkede olmayan bir uygulama devam etti. İki ay, iki ay uzatmalar, incelemenin selameti için, 'bitmedi incelemeler' gerekçesiyle bugünü kadar uzatıldı. Son uzatma yazısı 31 Mart 2014'e kadar yapılmıştır. Bu nedenle dünkü tarih itibariyle ben artık görevden İçişleri Bakanlığı tarafından uzaklaştırılmış değilim."

Son dönem belediye başkanlığı seçimini MHP'den kazandığını hatırlatan Durak, resmi olmayan sonuçlara göre yine MHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü'ye, mazbatasını aldıktan sonra makamı teslim edeceğini kaydetti.

Böylece siyasi hayatını noktalayacağını ifade eden Durak, daha sonra makama geçerek başkanlık koltuğuna oturdu.

Aykaç Durak, 4 Yıl Sonra Yeniden Koltuğuna Oturdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aykaç Durak, 4 Yıl Sonra Yeniden Koltuğuna Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement