Aynı Anda Çıkan Yangınlar Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Aynı Anda Çıkan Yangınlar Korkuttu

Aynı Anda Çıkan Yangınlar Korkuttu

Dün Şanlıurfa'da aynı mevkide, aynı saatte iki farklı yangın çıktı. Birisinde lastik yakılırken, diğerinde ise elektrik telleri koptu ve az kalsın bütün mahalle yanıyordu.

24.06.2016 11:31

Dün Şanlıurfa'da biri Sırrın Mahallesi'ndeki Şefkat Petrol arkası diğeri Akpınar Mahallesi olmak üzere aynı anda iki yangın çıktı. Akpınar Mahallesi'nde çıkan yangına kopan elektrik telleri neden olurken, Şefkat Petrol arkasındaki boş arsada ise kişi veya kişilerce birkaç araba lastiği yakıldı. İki yangından da çıkan dumanlar kilometrelerce öteden görülebildi.

GÜNDÜZ GÖZÜYLE LASTİK YAKTILAR
Dün saat 14.00 sularında Mardin Yolu üzerinde bulunan Şefkat petrol arkasında bulunan boş bir arazide kimliği belirsiz kişi ve kişilerce araba lastikleri yakıldı. Bölgede bulunan insanların çağırması üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Çıkan yangında tarlada kuru otların olması yangını şiddetlendirdi. Yangının hemen yanında ev ve işyerlerinin bulunması tehlikeye davetiye çıkardı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi yaşanacak can ve mal kayıplarının önüne geçti.

ELEKTİRK TELLERİ KOPUNCA KÖY ALEV ALDI
Haliliye'nin Akpınar Mahallesi'nde direğe bağlı elektrik telinin düşmesi sonucu yangın meydana geldi. Tellerin düştüğü yerde kuru yakacak pamuk saplarının olmasından dolayı mahallenin etrafı bir anda alev aldı. Çıkan yangında köylülerin kışın yakmak için tarlada beklettiği 4 ton pamuk sapı kül oldu. Havaların sıcak olması ve yaz aylarında pamuk sulamasının olması sebebi ile zorlanan tellerin kopması sonucu çıkan yangın maddi hasara neden olurken mahalleli bu olayların sık sık yaşanmasından dolayı isyan ettiler. Yangına yan tarafında bulunan evlere sıçramadan itfaiye ekiplerince zamanında müdahale edilince büyük bir facianın önüne geçilmiş oldu. Bu tür yangının ilk defa olmadığını söyleyen mahalleliler,"burada buna benzer yangınlar sürekli oluyor elektrik telli dayanaksız olduğunda ani bir zorlanmada hemen kopuyor ve yere düşüyor. Yere düşün tel ise yangına sebebiyet veriyor. Biz bunun çözülmesini ve buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz." diye konuştu.

İTFAİYE EKİPLERİNE SALDIRDILAR
Elektrik tellerinden kaynaklanan yangına müdahale etmek için olay yerine giden itfaiye ekiplerine bilinmeyen bir nedenden dolayı köyde bulunan kadınlar saldırmak istedi. Araya diğer köylülerin girmesi ile arbede engellendi ve itfaiye ekipleri işlerini yaptı. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Aynı Anda Çıkan Yangınlar Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement