Gemlik'te Ayşe Hatun Camisinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Gemlik'te Ayşe Hatun Camisinin Temeli Atıldı

Gemlik\'te Ayşe Hatun Camisinin Temeli Atıldı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Ayşe Hatun Camisinin temeli dualarla atıldı.

17.04.2014 14:24  Güncelleme: 14:34

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Ayşe Hatun Camii'nin temeli dualarla atıldı.

Altuntaş Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin hayırsever vatandaşlar ve Gemlik Belediyesi'nin katkılarıyla Eşref Dinçer Mahallesi Dereboyu mevkiinde İmam Hatip Lisesi karşısında yaptıracağı caminin temeli atıldı. 800 kişilik caminin bir yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor. 2630 metrekarelik alana inşa edilecek caminin 600 metrekarelik kısmı ibadethane olacak. Caminin demir aksamını Gemlik Belediyesi karşılıyor. Projesi ve statiği Mimar Kenan Çakır ve Mühendis Şamil Yiğit tarafından ücretsiz yapılan caminin temel atma törenine Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bir müddet önce Mevlana Camii'nin temelini attıklarını, birkaç gün sonra da Ak Şemsettin Camii'nin temelini atacaklarını hatırlatarak, Ayşe Hatun Camii'nin gelişmekte olan Eşref Dinçer Mahallesi'ne hayırlı uğurlu olmasını diledi. Merhum Ayşe Okumuş'a rahmet dileyen ve arsayı bağışlayan çocuklarına teşekkür eden Yılmaz, "Dinimiz hayır işlerini teşvik edici bir dindir. Aşevi, imarethane, cami, okul gibi önemli hayır işlerini teşvik eden bir dinin mensuplarıyız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Gemlik'te 5 yeni cami yeri daha tahsis ettiklerini anlatan Yılmaz, özel sektör işbirliği ile de 6 yeni okul protokolü imzaladıklarını ve ilçeye 150 derslik kazandırdıklarını anlattı.

Temel atma töreni sonrası davetlilere etli pilav ayran dağıtıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemlik'te Ayşe Hatun Camisinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement