Aysun Gültekin'den Türkü Ziyafeti - Son Dakika
Güncel

Aysun Gültekin'den Türkü Ziyafeti

Aysun Gültekin\'den Türkü Ziyafeti

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahne alan TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Aysun Gültekin, Küçükçekmeceli'lere unutulmaz bir türkü ziyafeti yaşattı.
TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Aysun Gültekin ve türkülerin sevilen sesi Necdet Kaya...

18.11.2013 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahne alan TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Aysun Gültekin, Küçükçekmeceli'lere unutulmaz bir türkü ziyafeti yaşattı.

TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Aysun Gültekin ve türkülerin sevilen sesi Necdet Kaya Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde unutulmaz bir konser verdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve türkü severlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, Aysun Gültekin ve Necdet Kaya halk müziğinin en sevilen türkülerini seslendirerek, kulakların pasını sildi.

"ÇOCUKLARINIZA TÜRKÜ ÖĞRETİN"

Konserde TRT Sanatçısı Aysun Gültekin, 'Altın Hızma, Bahçede Yeşil Çınar, Hekimoğlu, Çeşm-i Siyahım' gibi birbirinden güzel türküleri icra ederken, katılımcılar da sanatçıya alkışlarla eşlik etti. Gültekin, Türk müziğinin yozlaştığını ifade ettiği konserde, dinleyicilere, "Lütfen çocuklarınıza türkü öğretin" diyerek seslendi. TRT sanatçılarının duruşunun diğer sanatçılardan farklı olduğunu belirten Gültekin, "Halk, sanatçıyı göğe çıkarmasını bildiği gibi yere de çakar. Yolunuzda düz gidin. Her şey boş, 50 yaşımdayım. Hep yolumdaydım, o yüzden yalpalamadım" diye konuştu.

"KÜLTÜR SANAT İLÇESİ KÜÇÜKÇEKMECE"

Gültekin'in ardından sahneye türkülerin sevilen sesi Necdet Kaya çıktı. Sazıyla gönüllerin telini titreten sanatçı sesi ve yorumuyla da beğeni topladı. Repertuarı oldukça geniş olan Kaya, konserde 'Uzun İnce Bir Yoldayım, Zülfü Siyahım, Mevlam Birçok Dert Vermiş, Oy Asiye' gibi sevilen türküleri seslendirdi. Necdet Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür ederek, "Bundan 10 yıl önce Küçükçekmece denildiğinde akıllarda bir şey belirmezdi. Ama şimdi kültür ve sanat akla geliyor" diye konuştu.

Konser sonunda Başkan Yeniay, sanatçılara teşekkür ederek, çiçek verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aysun Gültekin'den Türkü Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement