Aytaç Durak Bağımsız Adaylık Başvurusu Yaptı - Son Dakika
Güncel

Aytaç Durak Bağımsız Adaylık Başvurusu Yaptı

Aytaç Durak Bağımsız Adaylık Başvurusu Yaptı

Aytaç Durak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu ilan etti.

18.02.2014 18:10  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Mart 2010'da Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, bağımsız olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı başvurusu yaptığını açıkladı.

Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adanalının kendisini hizmetleri için 5 defa seçtiğini söyledi.

Tekrar aday olma talebi söz konusu değilken, bu konuda şahsen karar verme durumunda olmadığını belirten Durak, "Zira beni görevden alanlar 4 yıldır Adanalıyı mahkum etmişlerdi. Adana, seçmedikleri bir kişi tarafından yönetildi" dedi.

Adanalıların bu duruma tepki koymak için kendisini adaylığa zorladığını dile getiren Durak, şunları kaydetti:

"Muhalif siyasi partiler, siyasi hesaplarından dolayı Adana'daki bu hukuksuzluğa duyarsız kaldı. İktidar partisine seçim kaybettirdiğim için bazı siyasiler benim görevden uzaklaştırılmamda etkili olmuş olabilir ama tarihinde ilk defa bir büyükşehir belediyesini kazandırdığım MHP'nin lideri de Adana'daki bu hukuksuzluğa arkasını döndü. Ana muhalefet partisinin sayın lideri de kendileri 'aday olur musun' teklifi getirdikleri halde becerisiz kaldılar. Ayrıca bu hukuksuzluğa muhalefet olarak ilgi duymadılar. Adanalı kendini sahipsiz gördü, tek sahibi olarak da bana yaslanmak istiyor. 'Dik dur arkandayız' diyorlar. Zaten anketler de bu doğrultuda seçim kaybetmeyen Aytaç Durak'ın tekrar bağımsız kazanacağını göstermekte."

Durak, aday olup olmama konusunda birkaç kez anket yaptırdığını da belirterek, "Merak eden varsa onlar da yapsın. Halep oradaysa Adana burada" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aytaç Durak Bağımsız Adaylık Başvurusu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement