Ayvalık Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi Arasında İşbirliği - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi Arasında İşbirliği

Boğaziçi Üniversitesi ile Ayvalık Belediyesi arasında yerel kalkınma amaçlı "İyi niyet anlaşması" imzalandı.

25.08.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi ile Ayvalık Belediyesi arasında yerel kalkınma amaçlı "İyi niyet anlaşması" imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve Ayvalık Belediyesi Başkanı Rahmi Gençer'in katılımıyla, Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleştirilen imza töreniyle uygulamaya giren işbirliği kapsamında, eğitim ve danışmanlık projelerinde üniversite, Ayvalık Belediyesine destek olacak.

Barbarosoğlu, üniversitelerin yerel kalkınmadaki sorumluluğuna değinerek "Doğru üniversite" modelinin, önce kendi bölgesinde katkı yaratan, ardından bu katkıyı daha geniş bir platforma yayan bir model olduğunu söyledi.

Gençer ise işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu işbirliğinin ilk halkalarından biri olan ve halen Ayvalık'ta devam eden "Zeytin Çekirdekleri Yaz Okulu" sayesinde Ayvalık halkının Boğaziçi Üniversitesi'nin varlığını daha fazla hissedebildiğini ve üniversiteye dair pozitif algının güçlendiğini vurguladı.

Ayvalık Belediyesi ile imzalanan anlaşma kapsamında, Boğaziçi Üniversitesinin gerekli ekipleri oluşturarak ilgili eğitim ve/veya danışmanlık hizmetlerinin yürütülmesi konusunda Ayvalık Belediyesine desteği amaçlanıyor.

Bu kapsamda ayrıca Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde yerel kalkınma odaklı çalışmalar yapmak üzere tasarlanmakta olan UYGAR Merkezi'nin Ayvalık Belediyesi ile söz konusu işbirliğinde etkin rol alması planlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi ile Ayvalık Belediyesi arasındaki işbirliğinin ilk halkasını oluşturan "Zeytin Çekirdekleri Yaz Okulu" başladığı 10 Ağustos'tan bu yana yaklaşık 200 çocuğa ulaşıldı. 10 Eylüle kadar sürecek "Boğaziçi Üniversitesi Ayvalık Yaz Okulu" tiyatro, sanat, ekoloji, öykü, müzik, dans, spor ve bilim başlıklarında Ayvalıklı çocukların temel gelişimlerine yönelik eğitimler veriliyor.

Boğaziçi Üniversitesinden öğrenci ve akademisyenlerden oluşan 76 kişilik gönüllü ekibin yer aldığı Yaz Okulu'nda ekolojik yaşam, çocuk ve kimlik, çocuk hafızası ve geri dönüşüm temalarından hareketle sekiz ana atölye düzenleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayvalık Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi Arasında İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement