Ayvalık'ın "Zeytin Çekirdekleri"Nden Geri Dönüşüme Katkı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ın "Zeytin Çekirdekleri"Nden Geri Dönüşüme Katkı

Ayvalık\'ın "Zeytin Çekirdekleri"Nden Geri Dönüşüme Katkı

İlçede hayata geçirilen "Zeytin Çekirdekleri" adlı proje kapsamında çocuklara, atık maddelerin geri dönüşüme kazandırılması konusunda eğitim veriliyor Çocuklar, eğitim kapsamında pet şişelerini boyuyor, süs eşyaları yapıyor.

25.07.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Belediyesi tarafından başlatılan "Zeytin Çekirdekleri Projesi" kapsamında eğitim verilen çocuklar, atık malzemeleri süs eşyalarına dönüştürüyor.

İlçe merkezi ile bağlı mahallelerinde yürütülen proje, 157 çocuğa müzik eğitimi verilmesiyle başladı. Projenin ikinci adımında ise 130 çocuk, atık maddelerin geri dönüşüme kazandırılması konusunda eğitim alıyor.

Cunda Adası Nuri Zaplı İlkokulu'ndaki eğitimde, pet şişelerin rengarenk boyanarak atıkların kısa sürede başka bir materyale dönüştürülebileceği çocuklara gösteriliyor. Çocuklar, pet şişeleri boyayarak süs eşyaları yapıyor.

Proje kapsamında oluşturulan eserler yarın Cunda Adası kordonunda sergilenecek.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle çocukların sanat, doğa ve çevre konusundaki bilinçlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Çevrenin daha iyi nasıl korunabileceğini ve hiçbir atığın çöp olmadığını anlatmayı amaçladıklarını dile getiren Gençer, şöyle konuştu:

"Yıl boyu devam edecek projemiz, adını zeytin çekirdeklerinden alıyor. Bölgemiz Ege Bölgesi ve her yerinde zeytin ağacı var. Aynı zamanda da Ayvalık'ın en önemli ürünlerinden biri zeytin ve zeytinyağı. Bunlardan esinlenip adını zeytin çekirdekleri koyduk."

Proje Koordinatörü Gül Gürsoy ise Ayvalık'ın çocuklarının, sosyal ve çevre gelişimi için önemli projeleri bulunduğunu ifade etti.

Çalışmalarında, bireyden başlayarak iyi bir topluma yönelmeyi amaçladıklarını vurgulayan Gürsoy, "Çocukların gelişimi için sanat, müzik veya spor faaliyetleri düzenliyoruz. Çocuklarımız, plastik şişeleri boyayarak süs eşyaları yapıyor" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ın 'Zeytin Çekirdekleri'Nden Geri Dönüşüme Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement