Ayvalıkta 'Mum' Dramı - Son Dakika
Güncel

Ayvalıkta 'Mum' Dramı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, soğuk Romanlar'ın kaldığı barakada mumun devrilmesiyle yangın çıktı.

11.01.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alınan bilgiye göre, Ayvalık’ın merkez mahallelerinden Hamdibey’de Telemenler mevkiinde gece 00.00 sıralarında çıkan yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, yangında barakaların kenarında yaşayan bir sokak köpeğine ait 6 yavru alevlerin arasında kalarak telef oldu. Mahmut ve Rabia Orakçı ailesinin yaşadığı barakada yükselen alevler, barakanın hemen yanındaki Aykan ve Birgül Orakçı’nın yaşadığı barakaya da sıçradı. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında, her iki barakada küle döndü. Yangın sonrasında küle dönen barakalarda yaşayan 8 kişilik aileye Ayvalık Belediyesi sahip çıkarak, mağdurları eksi 5 dereceyi bulan soğuk havada belediye bünyesindeki Boğaziçi Otel’e götürerek himayesine aldı.

Mahalleliye korku dolu anlar yaşatan yangın sonrasında anne Birgül Orakçı, derme çatma barakalarda çoluk çocuk toplam 8 kişi birbirlerine sarılarak uyumak zorunda kaldıklarını anlatarak, “Oğlumun, gelinim ve çocuklarıyla yaşadığı barakayı aydınlatan bir tabak içindeki mum üzerinde bulunduğu sehpadan düşmüş ve üstlerine örtündükleri yorganı tutuşturmuş. Ailenin en küçük üyesi 2 yaşındaki torunum gece su içmek için uyandığında alevleri görüp çığlık atmış. Çığlığı duyan oğlum ve gelinim de hemen uyanmış. Eğer minik çocuğun çığlığını duymasaydık belki de oğlum, gelinim ve iki torunum belki de yanarak öleceklerdi. Daha sonra yükselen alevler hemen yanında eşim ve diğer çocuklarımla yattığımız bizim barakaya da sıçradı. Canımızı zor kurtardık” dedi.

Astım hastası olduğu öğrenilen Aykan Orakçı ise “Uyuyordum. Oğlum ve gelinimin sesiyle uyandım. Hemen barakadan dışarıya kaçtık. Ama yapılacak bir şey yoktu. Çoluk çocuk çıplak ayakla kaldık. Her şeyimiz yandı. Canımızı zor kurtardık. Sağolsun Ayvalık Belediyesi yetkilileri bizi gecenin bir yarısı bu otele getirdi ve şimdilik burada barınıyoruz” diye konuşarak, yetkililerden insanca yaşayacak koşullarda bir sıcak yuvada yaşayabilmeleri için kendilerine yardım etmelerini istedi. 

Ayvalıkta \'Mum\' Dramı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayvalıkta 'Mum' Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement