Babasının Vasiyetini Öğrencileriyle Birlikte Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Babasının Vasiyetini Öğrencileriyle Birlikte Gerçekleştirdi

Babasının Vasiyetini Öğrencileriyle Birlikte Gerçekleştirdi

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'ne bağlı Aydınlar Beldesi'nde öğretmenlik yapan Ferman Timur Alageyik, babasının vasiyetini öğrencileriyle birlikte yerine getirdi.

12.05.2015 11:45

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'ne bağlı Aydınlar Beldesi'nde öğretmenlik yapan Ferman Timur Alageyik, babasının vasiyetini öğrencileriyle birlikte yerine getirdi. 'Herkes bir fidan dikmeli" diyen babası tarafından yetiştirilen 300 fidanı, Alageyik ve öğrencileri toprakla buluşturdu.

Aydınlar Beldesi'nde ücretli öğretmenlik yapan Ferman Timur Alageyik, bir yıl önce yaşamını yitiren babası Cemal Alageyik'in vasiyetini yerine getirdi. Ölmeden önce bahçesinde 300 fidan yetiştirip daha sonra dağıtmayı düşünen Alageyik geçen yıl Mayıs ayında öldü. Yetiştirdiği fidanlar için öğretmen olan oğlu Ferman Timur Alageyik devreye girdi. Babasının doğayı çok sevdiğini ve herkesin fidan dikmesini istediğini belirten Alageyik, 'Her Öğrenci Bir Fidan, Her Öğrenciye Bir Fidan' kampanyası başlattı. Yanına aldığı öğrencileriyle birlikte babasının yetiştirdiği fidanları ev ev gezerek herkesin bahçesine dikti.

Hem öğrencilerin daha çok bilinçlenmesi ve babasının vasiyetini yerine getirmek için çalışma yürüttüğünü belirten Alageyik, "Babamız yeşilliği seven ve yeşile ağaca önem veren biriydi. Babam ölmeden önce her yeri ağaçlandırmak için fidan yetiştirdi. Fakat ömrü bu fidanları dikmek için yetmedi. Babamın vasiyetiydi. Bende bu vasiyeti öğrencilerimle birlikte yerine getirmek istedim. Babamın kendi elleriyle yetiştirdiği 300 fidanı, öğrencilerle birlikte toprakla buluşturduk. Bu çalışmalarımızda devam edecek" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babasının Vasiyetini Öğrencileriyle Birlikte Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement