Bafra'da Hıdırellez Uçurtma Şenliği - Son Dakika
Yerel

Bafra'da Hıdırellez Uçurtma Şenliği

Bafra\'da Hıdırellez Uçurtma Şenliği

Samsun’un Bafra ilçesinde geleneksel “3. Hıdırellez Uçurtma Şenliği” düzenlendi.

20.05.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesinde geleneksel "3. Hıdırellez Uçurtma Şenliği" düzenlendi.

Gökçeağaç Mahallesi Karadede Panayır alanında Gökçeağaç Derneği (GÖKDER) ve Kelikler İlk-Ortaokulu işbirliği ile düzenlenen geleneksel 3. Hıdırellez Uçurtma Şenliği'ne öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şenlik düzenleyicisi iki kurum adına açılış konuşmasını yapan Bafra Kelikler İlk-Ortaokulu Müdürü Ali Ak, "Bu güzel bahar gününde Gökçeağaç Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen uçurtma şenliği vesilesi ile kötü alışkanlıklar, kötü uğraşlar yerine geleneğimizi, kültürümüzü, inancımızı yaşatma adına bu faaliyetleri yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizim çocukluğumuzda oyun oynadığımız bilyelerden, çelik çomaklardan, uçurtmalardan ve birdirbirlerden aklınıza ne geliyorsa bütün oyunlarımız aslında bizim devir aldığımız ve kayıtta olmayan önemli miraslarımızdır. Milletleri millet yapan aslında bu mirası bir sonraki nesillere taşıyabilmektir" dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise yaptığı konuşmada etkinliğin coşkulu bir şenlik olduğunu, bu tür etkinliklerin yapılmasından memnuniyet duyduklarını vurguladı ve düzenleyici kurumları kutladı.

Kelikler İlk-Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan şenlik, farklı okulların katıldığı çeşitli yarışmalarla devam etti. Şenlik süresince vatandaşlarda çam ağaçlarının gölgesinde semaverler de demledikleri çaylarını yudumlayıp piknik yaptılar.

Yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından ödülleri verildi.

Şenliğe katılanlara keşkek, yanıç, tatlı ve ayrandan oluşan menü ikram edildi.

Hıdırellez Uçurtma Şenliği'ne ayrıca AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, GÖKDER Başkanı Turgut Demir ve vatandaşlar katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra'da Hıdırellez Uçurtma Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement