Bafra Halinde Kışlık Sebze Fiyatları Düştü - Son Dakika
Yerel

Bafra Halinde Kışlık Sebze Fiyatları Düştü

Bafra Halinde Kışlık Sebze Fiyatları Düştü

Bafra'da verim yüksek olunca halde kışlık sebze fiyatları düştü.

18.02.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bafra'da verim yüksek olunca halde kışlık sebze fiyatları düştü.

Bafra ilçesi genelinde toplamda 500 dekar alana ekilen brokoli kilo fiyatı 2 liradan 1 liraya, 23 bin dekar alana ekilen beyaz lahana ise 35 kuruştan 10 kuruşa, 22 bin dekar alana ekilen kırmızı lahana ise 60 kuruştan 25 kuruşa kadar düştü.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeni ile verimin arttığını belirtti.

Dursun, "İlçemiz genelinde iklim şartlarının sıcak gittiğinden ve mahsullerin bol olmasından dolayı fiyatlarda düşüş görünmektedir. Çiftçilerimiz ektiği ve büyüyen mahsullerini tarlalarda bozulmaması için toplayıp hemen Bafra halinde satışa çıkarmalıdır" dedi.

Bafra Sebze Hali komisyoncusu Özcan Arslan, bir ay öncesine kadar, kışlık sebze ürünlerinin fiyatlarının memnun edici olduğunu ifade ederek, "Çiftçi fiyatlardan oldukça memnun ve ürününü hale getirir getirmez satıyordu. Şimdi ise mevsim şartları oldukça sıcak geçiyor, bu sene kış görmedik diyebiliriz. Brokoli, beyaz lahana ve kırmızı lahana fiyatları çok iyiydi ama şimdi düştü ve sebzede bolluk var" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bafra Halinde Kışlık Sebze Fiyatları Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement