Bağcılar Kurban Bayramı'na Hazır - Son Dakika
Yerel

Bağcılar Kurban Bayramı'na Hazır

Bağcılar Kurban Bayramı\'na Hazır

Bağcılar’da ilçe sakinlerinin Kurban Bayramı’nda kurban ibadetlerini sağlıklı bir ortamda yerine getirmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.

20.09.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da ilçe sakinlerinin Kurban Bayramı'nda kurban ibadetlerini sağlıklı bir ortamda yerine getirmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Bağcılar'da Kurban Bayramı heyecanı yaşanıyor. Bağcılar Belediyesi Sağlık İşleri, Zabıta ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe sakinlerinin bayramın manasına uygun şekilde sağlıklı ve hijyenik ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri için hizmet verecek. Bayram boyunca, ilçenin 60 kurban kesim noktasında çöp konteynerleri bulunacak. Yine, kapalı pazar alanı ve uygun oto yıkama tesisleri de kurban kesim alanı olarak hizmet verecek.

Bağcılar Belediyesi tarafından hazırlanan Kurban Bayramı ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı broşürler vatandaşlara dağıtılarak, kurbanlık hayvanların yaş aralığı, kesim anında neler yapılması gerektiği, iç organların bertaraf edilmesi, kestikten sonra etin ve derinin muhafazası ile ilgili neler yapılması gerektiği hakkında vatandaşlar bilgilendirilecek.

Halkın, çevre temizliğine dikkat etmesi gerektiğinin vurgulanacağı broşürde ayrıca kesilen ette anormallik görüldüğünde nerelere başvurulması gerektiği konusunda da uyarılarda bulunacak.Broşürler, mahalle muhtarlıkları, camiler ve Bilgi Evleri'ne dağıtılacak.

EKİPLER HİZMET VERECEK

İlçedeki 60 kurban kesim noktasında temizlik, dezenfeksiyon ve çöplerin alınması işlemleri düzenli olarak yapılacak. Bayramın 1'inci gününden itibaren 60 zabıta memuru ve 5 motorize tim kaçak kurban kesiminin önüne geçmek ve meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek için bayramın 4'üncü gününe kadar ilçe genelinde görev yapacak. Yine 748 Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli hizmet verecek. Kurban atıklarının toplanması için de 60 kesim noktasına çöp konteynerleri konulacak. Kurban kesim yerlerinde ve ilçe genelinde 4 gün boyunca 32 çöp aracı, 8 yıkama tankeri ile 6 kamyonet temizlik çalışması yapacak. İlçe sakinleri, kurbanlık hayvanların getirildikleri yer, sahipleri ve aşıları ile ilgili bilgilerin kodlandığı kulak küpesini de kesim yerindeki kutulara bırakabilecek.

"KURBAN, ADANMIŞLIĞI VE ALLAH'A TESLİMİYETİ İFADE EDİYOR"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçe sakinlerinin Kurban Bayramı'nı huzurlu ve sağlıklı şekilde yaşaması için her türlü önlemi aldıklarını ve hazırlıkları yerine getirdiklerini ifade etti. Kurbanın Allah'a teslimiyet, adanmışlık ve şükretme anlamına geldiğini belirten Çağırıcı, "Ülke olarak zor günler yaşıyoruz. Kardeşlik, dostluk ve komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi gerekiyor. Bayramlar bize bu fırsatı sunuyor. Bu mübarek günlerin bizim için anlamı Allah'a anne, babaya, akrabalara ve komşulara yakınlaşmaktır. İnananlar için paylaşmak ve yardımlaşmaktır. Bayramlar dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği günlerdir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar Kurban Bayramı'na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement