Bahçelievler'de Kitap Okuma Yarışması Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Bahçelievler'de Kitap Okuma Yarışması Düzenlenecek

Bahçelievler\'de Kitap Okuma Yarışması Düzenlenecek

Ortaöğretim kurumlarının 9. 10. 11. ve 12. sınıflarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenecek yarışmada çeşitli kategorilerde dereceye giren ilk 10 öğrenciye umre seyahati, bilgisayar ve yarım altın gibi hediyeler verilecek.

24.01.2014 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçelievler'de kitap okuma yarışması düzenlenecek.

Bahçelievler Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kaymakamlık, Bahçelievler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü arasında imzalanan protokolle ortaöğretim kurumlarının 9. 10. 11. ve 12. sınıflarında okuyan öğrenciler arasında "Kitap Okuma Yarışması" gerçekleştirilecek.

Yarışmanın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıya, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda kitap hediye edilen öğrenciler, yarışma kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanan "İslam İnanç İlmihali" kitabından sorulacak 100 soruluk sınava girecek.

Gönüllülük esasına göre düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, kendilerine hediye edilen kitabın içerisinden çıkan başvuru formunu okul müdürlüklerine teslim edecek ya da Bahçelievler Müftülüğü'nün internet sitesinden başvuru yapabilecek.

Yarışma kapsamında Bahçelievler Belediyesi'nin desteğiyle sağlanan 27 bin kitap öğrencilere hediye edilecek. Yarışma, öğrencilere kitap okumayı sevdirmeyi, bilgi birikimlerini, milli, manevi ve evrensel değerlere olan duyarlılığı arttırmayı, değerler eğitimi kapsamında sevgi, hoşgörü ve kardeşlik, doğruluk, dürüstlük ve erdemlilik duygularını pekiştirerek okuma alışkanlığını keyifli hale getirmeyi amaçlıyor.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin okudukları okullara göre, sosyal bilimler, imam hatip, kız meslek, endüstri meslek ve ticaret meslek liseleri olarak kategorilere ayrılacak. Her kategoride dereceye giren ilk 10 öğrenciye ödül verilecek. Yarışmada birincilere umre seyahati, ikincilere laptop bilgisayar, üçüncülere tablet bilgisayar, dördüncülere yarım altın, beşincilere çeyrek altın ve diğer 5 kişiye de çeşitli mansiyon ödülleri verilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bahçelievler'de Kitap Okuma Yarışması Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement