Bahçeşehir Üniversitesi'nden Türkiye'de Bir İlk - Son Dakika
Eğitim

Bahçeşehir Üniversitesi'nden Türkiye'de Bir İlk

Bahçeşehir Üniversitesi\'nden Türkiye\'de Bir İlk

Dünyanın saygın üniversitelerinde uygulanan "Admission" (Başvuru - Kabul) sistemi Türkiye'de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından hayata geçiriliyor.

14.02.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversiteye Girişte Yepyeni Bir Model Başlıyor: Apply BAU

Dünyanın saygın üniversitelerinde uygulanan "Admission" (Başvuru - Kabul) sistemi Türkiye'de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından hayata geçiriliyor. Üniversite adaylarının sınav puanlarından önce kişisel özelliklerinin, yeteneklerinin, proje, istek ve daha da önemlisi hayallerinin önem kazandığı model, adaylara sınavdan önce üniversiteli olma imkanı yaratıyor.

Apply BAU adı verilen modele adaylar, www.applybau.com İnternet sitesi üzerinden başvuru yaparak sisteme dahil olabiliyor. Apply BAU'ya bu yıl üniversite sınavına girecek lise öğrencileri ve lise mezunlarının yanı sıra herhangi bir üniversitede okuyan ancak tekrar sınava girecek adaylar da başvurabiliyor.

Apply BAU ile adaylara, üniversite sınavından önce hayalindeki bölüme ilişkin burs imkanlarından da faydalanma şansı yaratılıyor. Böylece adaylar eğitim almak istedikleri bölümü ve üniversiteyi gerçek anlamda seçebilirken, üniversiteler de gelecekteki öğrencilerini tanıma şansı yakalıyor.
Bu yıl ilk kez BAU' da uygulanacak olan Apply BAU modeli, ilk aşamada mühendislik ve tıp fakültelerinde hayata geçirilecek. Adaylar başvurularını yalnızca bu fakültelerde yer alan bölümler için yapabilecek. Önümüzdeki yıldan itibaren de diğer fakülte ve bölümlerde Apply BAU sistemi uygulanacak.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Apply BAU'ya dahil olmak isteyen adayların başvurularını 15 Temmuz 2014 tarihine kadar www.applybau.com adresinden yapmaları gerekiyor. Başvuru yapan ve "kabul belgesi" alan adaylar, ÖSYM tarafından Bahçeşehir Üniversitesi'nde ilgili bölüme yerleştirilmeleri durumunda Apply BAU aracılığıyla kazandığı burs ile eğitimine başlama hakkı kazanıyor.

MODEL NASIL İŞLEYECEK?

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından başvuruları değerlendirilen ve yeterli bulunan adaylara "Kabul Mektubu" gönderilecek. Kabul mektubunda öğrenciler için uygun görülen burs miktarı da yer alacak. Ülkemizde yasal zorunluluk olarak ÖSYS'ye giren öğrenciler ilgili puan türünde barajı geçip "burssuz" bölümü tercih ettiklerinde, "Kabul Mektubu"nda yer alan bursu kullanarak BAU'ya kaydını yaptıracak.

PROF. DR. ŞENAY YALÇIN – BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ:

"Yeteneklere uygun eğitim alma imkanı sağlıyoruz"

Bir ülkenin en büyük zenginliği iyi yetişmiş insan kaynağıdır. Eğitim kurumları bu amaç için vardır ve bu amaç için hizmet verirler. Üniversitemiz, dünyanın değişik yerlerinde uluslararası standartlarda eğitim- öğretim süreçlerini başarı ile sürdürmekte. Yaptığımız incelemelerde, gelişmiş ülkelerin önde gelen prestijli üniversitelerinde, kendilerine özgü bir öğrenci kabul sistemi olduğunu ve oldukça başarılı sonuçlar alındığını gördük.

Türkiye'de yılda bir kez yapılan üniversiteye giriş sınavına müracaat eden her dört öğrenciden biri, halihazırda herhangi bir üniversitede okumaktadır. Ülkemize özgü bir diğer çapıcı sonuç da üniversitelerimizden mezun olan gençlerimizin yarısından çoğunun mezun oldukları alanın dışında bir işte çalışmakta olduğu gerçeğidir. Bu durum hem insan kaynağı açısından hem de ülke ekonomisi açısından ciddi bir kayıptır.

Buradan hareketle, Bahçeşehir Üniversitesi olarak üniversite eğitimi almak isteyen gençlerimizin yeteneklerine uygun bir programda okuyabilmeleri için"Apply BAU" projesini başlatmış bulunuyoruz. İlk uygulamasını bu sene Tıp ve Mühendislik Fakültelerimizde uygulamaya başlayacağız. Önümüzdeki yıllarda ise bu uygulamamızı tüm fakültelerimiz için yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Bahçeşehir Üniversitesi'nden Türkiye'de Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement