Bahşılı'da "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi" Semineri - Son Dakika
Güncel

Bahşılı'da "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi" Semineri

Bahşılı ilçesinde Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi" semineri verildi.

13.04.2016 15:55

Bahşılı ilçesinde Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi" semineri verildi.

Üniversite öğrencileri, ilçede Atatürk ve Barbaros ortaokulları ile özel bir okulda seminer verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinden Koray Barel, Atatürk Ortaokulunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, kenelerin kan emişinin uzun süreçte oluştuğunu belirterek, hastalığın oluşması ve bulgularını anlattı.

Hastalığın kene ısırığıyla virüsün bulaşmasından 1-3 gün sonra ortaya çıktığını ifade eden Barel, "Bu süre en fazla 9 güne kadar uzayabiliyor. Hasta hayvanın kan ve vücut sıvıları bulaşmış ise bu durumda hastalığın ortaya çıkışı 13 güne kadar uzayabilmektedir. Genellikle hastalık, ateş, kırıklık, baş ağrısı, aşırı duyarlılık ve sırtta şiddetli ağrı ve belirgin iştahsızlık bulgularıyla başlıyor. Bazen kusma, karın ağrısı ve ishal olabilir. İlk günlerde yüz ve göğüste küçük cilt altı kanamaları, gözlerde kızarıklık, gövde, kol ve bacaklarda bir yere çarpmış gibi cilt altı kanamalar oluşabilir." diye konuştu.

Kadriye Bütün ise tedavi ve korunma yolları konusunda uyarılarda bulunarak, erken dönemde başlanılan destek tedavinin daha başarılı sonuç verdiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahşılı'da 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement