Bakan Canikli Giresun'da - Son Dakika
Politika

Bakan Canikli Giresun'da

Bakan Canikli Giresun\'da

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, artık kimseye İmam Hatip Liseleri’ni kapatmaya müsaade etmeyeceklerini söyledi.

08.05.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, artık kimseye İmam Hatip Liseleri'ni kapatmaya müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Bir dizi açılış ve temel atma töreni için Giresun'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin ilk durağı Yağlıdere ilçesi oldu. Yağlıdere'de Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışını yapan Bakan Canikli, bazı siyasi çevrelerin İmam Hatipleri Kapatma söylemlerinde olduğunu belirterek buna kendilerinin de halkında bir daha müsaade etmeyeceğini ifade etti. Bakan Canikli "Öncelikle belirmeliyim ki İmam Hatipliler'den hiç kimseye zarar gelmedi gelmez de. Ancak 1997 yılında İmam Hatiplerin orta kısımları kapatıldı.Liselerinde ise katsayı nedeniyle üniversitelere girişi engellendi. Dolayısıyla fiilen İmam Hatipler kapatıldı.15 yıl boyunca İmam Hatipler mezun vermedi veremdi.Dönemimizin en önemi programlarından olan 4+4+4 eğitim sitemi düzenlemesiyle imam hatiplerin önü yeniden açılmış oldu.60 binlere kadar düşen öğrenci sayısı neredeyse bir milyona yaklaştı. Ancak son zamanlarda birileri bir siyasi parti genel başkanı İmam Hatiplerin önünü yeniden kapatacak söylemlerde bulunuyor. Yani 1+8+4 sisteminden söz ediyor. Bu düzenleme imam hatiplerin önünün kapatılması anlamına geliyor. Fakat buna bir daha asla halkımız da bizlerde müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz de. Bunun 1997 yılında yaptınız fakat bugün İmam Hatipler olması gereken noktadadır" dedi.

Giresun'un Yağlıdere ilçesini kapsayan mega yol projesinden de söz eden Bakan Canikli "En az Eğribel Tüneli kadara önemli bir projede Kurtbeli Projesi'dir. Yağlıdere ilçesinden geçecek olan bu proje önümüzdeki günlerde kısım kısım ihale edilecektir ve 4 yıl içerisinde tamamlanması beklenmektedir. Kurtbeline yapılacak olan 5 bin 900 metrelik toplamda yaklaşık 12 kilometreyi bulacak iki ayrı tünel ülkemizin sayılı tünelleri arasında yer alacaktır. Burası yapıldığında Doğu ve Güneydoğu'ya uzanacak bir ulaşım güzergahı sağlanacaktır" diye konuştu.

Bakan Canikli konuşmanın ardından yurt binasının açılışını gerçekleştirerek incelemelerde bulundu.

Bakan Canikli buradaki programlarının ardından Espiye ve Duroğlu beldelerinde de çeşitli açılış törenlerine katılmak için ayrıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Canikli Giresun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement