Bakan Çelik: Marquez, Pek Çok Ölümsüz Eser Bıraktı Ardında - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik: Marquez, Pek Çok Ölümsüz Eser Bıraktı Ardında

Bakan Çelik: Marquez, Pek Çok Ölümsüz Eser Bıraktı Ardında

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gabriel Garcia Marquez'in edebiyat dünyasının büyük ve eşsiz kalemlerinden biri olduğunu söyledi.

18.04.2014 20:43  Güncelleme: 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gabriel Garcia Marquez'in edebiyat dünyasının büyük ve eşsiz kalemlerinden biri olduğunu belirterek, "Yüzyıllık Yalnızlık'ın abide ismini kaybettik. Romanları dünyada büyük bir beğeniyle okunan Nobel ödüllü yazar, Yüzyıllık Yalnızlık, Kolera Günlerinde Aşk, Kırmızı Pazartesi gibi pek çok ölümsüz eser bıraktı ardında" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Gabriel Garcia Marquez'in vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Latin Amerika'nın değişen dünyasında akıp giden yaşamları gelenekler, aşk ve güç denkleminde kendine özgü büyüleyici bir anlatımla aktaran Marquez'in edebiyat dünyasının büyük ve eşsiz kalemlerinden biri olduğunu belirten Çelik, "Yüzyıllık Yalnızlık'ın abide ismini kaybettik. Romanları dünyada büyük bir beğeniyle okunan Nobel ödüllü yazar, Yüzyıllık Yalnızlık, Kolera Günlerinde Aşk, Kırmızı Pazartesi gibi pek çok ölümsüz eser bıraktı ardında" dedi.

Ayrılışının insanlık ve dünya edebiyatı için büyük bir kayıp olduğunu vurgu yapan Çelik, Gabriel Garcia Marquez'i son yolculuğuna uğurlarken yüzyılın abide isimlerinden birini kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu ifade etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik: Marquez, Pek Çok Ölümsüz Eser Bıraktı Ardında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement