Bakan Çelik: Teknolojisiz Yaşanır Ama Tarımsız Yaşanmaz (3) - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik: Teknolojisiz Yaşanır Ama Tarımsız Yaşanmaz (3)

Bakan Çelik: Teknolojisiz Yaşanır Ama Tarımsız Yaşanmaz (3)

Şanlıurfa'da İFTAR AÇTIGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Adıyaman'daki temaslarının ardından seçim bölgesi olan Şanlıurfa'ya geldi.

18.06.2016 23:10

Şanlıurfa'da İFTAR AÇTI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Adıyaman'daki temaslarının ardından seçim bölgesi olan Şanlıurfa'ya geldi. Merkez ilçe Haliliye Belediyesi tarafından Topçu Meydanı'nda organize edilen iftar yemeğine katılan Bakan Çelik, vatandaşların yoğun ilgisi arasında kendisine ayrılan masaya oturdu. Ezanın okunmasıyla 5 bin kişiyle birlikte orucunu açan Bakan Çelik, daha sonra meydanda bulunan kalabalığa hitap etti.

BOKS ELDİVENİYLE KONUŞTU

Muay Thai turnuvasında dünya şampiyonu olan Şanlıurfalı Yıldırım Oğuz'un boks eldivenini takarak platforma çıkan Bakan Çelik, yaşanan terör olaylarının son bulmasını isteyerek şunları söyledi:

"Allah ağzımızın tadını bozmasın, huzurumuzu bozmasın, huzur bozanları ıslah etsin temennisinde bulunuyorum. İşte biz bu güzel sofrada bir arada iken, etrafımıza baktığımız zaman şiddetin ve terörün hangi noktaya geldiğini hepimiz görüyoruz. Etrafımızda kan var, kin var, etrafımızda aç var, açık var, etrafımızda sefalet var ve etrafımızda komşusu açken tok yatanlar var. 21'inci yüzyıl sözüm ona teknoloji yüzyılı olacaktı, huzur yüzyılı olacaktı. Tam aksine terör yüzyılı haline geldi. Ağırlıklı olarak İslam aleminde yaşanan olaylar, inanın bizi derinden üzmektedir. Bütün Müslümanlar bu mübarek ayda gerçekten büyük bir üzüntü içerisindedirler. Öncelikle İslam dünyası olarak kendimize çeki düzen vermek durumundayız. Nasıl oluyor ki; dinimizin adı İslam ve barış anlamına geliyor. Barış dini İslam'da ne acıdır ki, bütün bu İslam coğrafyasında terör, savaş, kan ve gözyaşı var. Bunlar neden oluyor, barış dini olan ve barış dinine samimi olarak inanan insanların yaşadıkları bu coğrafyada bu hüzün verici hadiseler neden yaşanıyor? Bunları bir kez daha düşünmemiz gerekiyor."

Konuşmasının ardından boks eldiveni hediye edilen Bakan Çelik, kalabalıktan 'bir yumruk vur' sesleri yükselince, dünya şampiyonu Yıldırım Oğuz'un sol omzuna vurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik: Teknolojisiz Yaşanır Ama Tarımsız Yaşanmaz (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement