Bakan Çelik Sert Çıktı: Bu AKPM İçin Tarihi Bir Hatadır - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik Sert Çıktı: Bu AKPM İçin Tarihi Bir Hatadır

Avrupa Birliği Bakanı Çelik'ten Avrupa Konseyi'nin kararına sert tepki: Bahsettikleri Türkiye fotoğrafıyla, Türkiye'nin gerçekliğinin bir alakası yok. Bu AKPM için tarihi bir hatadır.

25.04.2017 15:24  Güncelleme: 16:48

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, AKPM'nin Türkiye'yi siyasi denetime almasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "AKPM gibi bir kurumda, bu üyelerin yarısının katıldığı bir toplantıda bu karar alınıyor. Adil olmayan, haksız, yanlış bir karar. Bahsettikleri Türkiye fotoğrafıyla, Türkiye'nin gerçekliğinin bir alakası yok." dedi.

Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

"KARAR YANLIŞ VE HAKSIZ"

"Yakın bir şekilde izledik bakanlık olarak. 2004'te denetimden çıkmamızdan sonra, böyle bir kararı yanlış ve haksız buluyoruz. Adil olmayan bir karar. Tartışmaların hiçbiri Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüyor. Türkiye'de işkence olduğundan, Çin'den daha fazla tutuklu gazeteci olduğundan, tek adam rejimi olduğundan bahsediliyor.

AKPM gibi bir kurumda, bu üyelerin yarısının katıldığı bir toplantıda bu karar alınıyor. Adil olmayan, haksız, yanlış bir karar. Bahsettikleri Türkiye fotoğrafıyla, Türkiye'nin gerçekliğinin bir alakası yok.

"BÖYLE BİR ÜLKEYE TEŞEKKÜR EDİLMESİ LAZIMDI"

Türkiye, bütün dünyanın vicdanını temsil eden bir insan hakları sahiplenmesi içerisinde. 3.2 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Böyle bir ülkeye teşekkür edilmesi lazımdı. Biz mülteci konusuna insani bir açıdan yaklaşıyoruz. Onlar ise insani sorumluluklarını yerine getirmiyor. Biz bütün dünyanın gözünde bu vicdani sorumluluğu temsil ediyoruz.

"BU AKPM İÇİN TARİHİ BİR HATADIR"

Beklentimiz, doğru işbirliği mekanizmaları üretmelidir. Türkiye gibi bir ülke bunları yaparken, AP ve AKPM gibi kurumlar demokrasiyle sahip çıkmalıdır.. Bunun yerine dışlayıcı ve ötekileştirici politikalar üretmeleri kimsenin faydasına olmaz. Türkiye ile hiçbir işbirliği, dayanışma mekanizması üretilmemiştir. Özgürlük-güvenlik dengesini koruyan bir ülkeyle terörle mücadelesinde bir dayanışma üretilmesi gerekirdi. Şimdi yapılan şeyler, zor koşullardan geçen ülkemize karşı dışlayıcı bir tutum sergilendiğini gösteriyor. Bu AKPM için tarihi bir hatadır."

KURTULMUŞ: TAMAMIYLA SİYASİ BİR KARARDIR

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AKPM'nin Türkiye'ye yönelik "siyasi denetim" kararına ilişkin, "Bu, maalesef adım adım gelişen ırkçı, faşist, Türk karşıtı, İslam karşıtı, Türkiye karşıtı bir kampanyanın sonucu olarak görülüyor. Tamamıyla siyasi bir karardır. Hiçbir realiteye uymayan bir karardır." dedi.

"İNŞALLAH BU YANLIŞTAN DÖNERLER"

Kurtulmuş, "AKPM'nin bu kararını bir şekilde telafi edecek adımlar atmasını ümit ediyorum ve Avrupa'nın kendi kurucu değerleriyle ortak bir Avrupa evi, çok kültürlü bir yapı, yabancıya müsamaha gösteren, yabancıyı ötekileştirmeyen, farklı dinleri, farklı kültürleri aynı pota altında eritebilen bir Avrupa idealine dönmelerinin kendi gelecekleri lehine olduğunu düşünüyorum. Evet, bugün bu kararı aldıran faşist çevreler, Türkiye ve İslam karşıtı çevreler sevinmiş olabilir ama esas üzülmesi gereken, Avrupa'nın geleceğini düşünen Avrupa'nın mutedil siyasetçileri olmalıdır diye düşünüyorum. İnşallah bu yanlıştan en kısa süre içerisinde dönerler." açıklamasında bulundu.

Bakan Çelik Sert Çıktı: Bu AKPM İçin Tarihi Bir Hatadır

Son Dakika Güncel Bakan Çelik Sert Çıktı: Bu AKPM İçin Tarihi Bir Hatadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement