Bakan Dr. Müezzinoğlu: "Amaç Dişi Tedavi Etmek Değil, Beyni Tahrip Etmek ve Kalbi Durdurmak" - Son Dakika
Politika

Bakan Dr. Müezzinoğlu: "Amaç Dişi Tedavi Etmek Değil, Beyni Tahrip Etmek ve Kalbi Durdurmak"

Bakan Dr. Müezzinoğlu: "Amaç Dişi Tedavi Etmek Değil, Beyni Tahrip Etmek ve Kalbi Durdurmak"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Diş hekimliğinin görevi çürük dişe dolgu yapmaktır.

03.01.2015 15:16

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Diş hekimliğinin görevi çürük dişe dolgu yapmaktır. Dolguyla kurtarmıyorsa o dişi çekmektir. Ama bu operasyon öyle bir operasyon değil, bu diş hekiminin yaptığı iş dişle uğraşmak değil, benim beynimi tahrip etmek ve kalbimi durdurmak. Bu direk milli iradeye daha önce yapılan darbelerin bir başka formatıdır" dedi.

Edirne merkez ve ilçelerinde bir dizi ziyarette bulunmak üzere gelen Bakan Müezzinoğlu, Edirne'de yapığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu Trakya Birlik Mali Kongresinde yaptığı konuşmasını hatırlatarak, ağızda 32 diş olduğunu bunlardan 1 yada 2 tanesinin çürümüş olabileceğini kaydetti. Bu çürüğün istese de istemese de olabileceğini dile getiren Bakan Dr. Müezzinoğlu, "Diş hekimliğinin görevi çürük dişe dolgu yapmaktır. Dolguyla kurtarmıyorsa o dişi çekmektir. Ama bu operasyon öyle bir operasyon değil, bu diş hekiminin yaptığı iş dişle uğraşmak değil, benim beynimi tahrip etmek ve kalbimi durdurmak. Bu şahsımla lakası ya da parti ile alakası yok. Bu direk milli iradeye daha önce yapılan darbelerin bir başka formatıdır" ifadelerini kaydetti.

"YÜZDE 47 OY ALDIĞIMIZDA AK PARTİ 1 OYLA KAPATILMAKTAN KURTULDU"

AK Parti'nin 2007 seçimlerinde yüzde 47 oy aldığını, bir dönemde bir kişinin, bir savcının dava açmasıyla 11 hakimin de davayı görmesiyle AK Parti'nin 1 oyla kapatılmaktan kurtulduğunun altını çizen Bakan Dr. Müezzinoğlu, "O kapatılma davasındaki 1 oy kapatılmaktan yana kullanılsaydı bugün milletin hali ne olacaktı? Milli irade ne olacaktı? Demokrasi ne olacaktı? Bunu hiç kimse yargılamıyor, kapatılmaktan kurtulduk, ama laikliğe karşı odak hükmünü yedik. Bu salonda şimdi laikliğe karşı hangi suç var? Ama AK Parti laikliğe karşı anayasanın, anayasa mahkemesinin odaktır hükmünü yemiş bir partidir" dedi.

"AK PARTİ OLARAK MİLLETİN YÜCE VİCDANINDAKİ YERİNİ ARIYORUZ"

AK Parti olarak milletin yüce vicdanındaki yerini aradıklarını belirten Müezzinoğlu, "Biz milletimizin yüce vicdanındakini yerini arıyoruz, Mart seçimlerinde gördük, Ağustos seçimlerinde gördük, inşallah Haziran seçimlerinde de göreceğiz. Dolayısıyla şimdi bize düşen ağzımızda çürük diş varsa o çürük dişi de yine biz temizleyeceğiz. Bu millete kast edenlere onu temizletmek gibi bir yanlışı yapmamız gerektiğine inanıyorum şahsen" ifadelerini kullandı.

"KİMİN BAŞINA AL BAKALIM BU ÖRTÜYÜ ÖRT DEDİK"

Bakan Müezzinoğlu, söylediklerini sadece paralel yapı anlamında söylemediğini belirterek, 12 yılda görülen fotoğrafları saydığını belirtti. Bakan Müezzinoğlu, "Parti kapatma davası buradaydı, laikliğe karşı odak hükmünü burası verdi. Ondan sonra da biz 2008-2014 yüzde 50 ile yine iktidardayız. Laiklik adına hangi yanlışı yaptık, kimin özelinde hayat felsefesine, dünya görüşüne karıştık. Kimin başına al bakalım bu örtüyü ört dedik. Ama onlar zorla açılmasıyla ilgili her türlü kararı verdiler. Kapatma davasını hangi hakla 1 savcı açıyor ve 11 savcı, hakim bunu görüyor ve 1 oyla kurtuluyor. Nerede egemenlik kayıtsız şartsız milletindi? Nerede Atatürk'ten geçinenler? Nerede Atatürk'ün gölgesinde yan gelip yatanlar? Bazen kızıyor Atatürk'çü arkadaşlar, o büyük önder diyor ki; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Bu millete muasır medeniyet seviyesinde yer yakışır. Birinin bıyığıyla, ötekinin kıyafetiyle uğraşarak muasır medeniyet seviyesine gidilir mi? Yol konuşmazlar, tünel konuşmazlar, havaalanı konuşmazlar, yatırım ve ekonomi gelişmesini konuşmazlar. Bunlardan rahatsız olurlar, şart 3'üncü havaalanından vazgeçeceksiniz, 3'üncü köprüden vazgeçeceksiniz, şehir hastanelerinden vazgeçeceksiniz, peki ne yapacağız? Yan gelip de yatın bizim gibi diyorlar" şeklinde konuştu.

BAKAN MEZZİNOĞLU, SEÇİMLERİ RAKAMLARLA VERDİ

Önünüzdeki seçimi yapılan anket ve sayılarla nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Bakan Dr. Müezzinoğlu, "48 ile 51 bandında AK Parti, 24 ile 26 bandında CHP, 14 ve 15 bandında MHP ve 7 ile 9 bandında BDP" açıklamasında bulundu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Dr. Müezzinoğlu: 'Amaç Dişi Tedavi Etmek Değil, Beyni Tahrip Etmek ve Kalbi Durdurmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement