Bakan Elvan: Bölgesel Yolcu Uçağı Üretilmesine Yönelik Proje Çalışmalarımız Son Aşamaya Geldi - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan: Bölgesel Yolcu Uçağı Üretilmesine Yönelik Proje Çalışmalarımız Son Aşamaya Geldi

Bakan Elvan: Bölgesel Yolcu Uçağı Üretilmesine Yönelik Proje Çalışmalarımız Son Aşamaya Geldi

5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdik.

25.09.2014 11:47

5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde daha somut sonuçları sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Airshow Havacılık Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Elvan, 2018 yılında dünyanın en büyük Airshow'larından birini Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştireceklerini belirterek, "AK Parti Hükümetleri'nin ve bakanlığımızın doğru politikaları sayesinde 12 yılda havacılık sektörü çok büyük gelişmeler gösterdi. İstanbul Airshow Fuarı ve sektördeki paydaşlarımızın kartkılarını da hiç bir zaman unutmadık, unutmayacağız" dedi.

Özellikle 2003 yılında uygulamaya koydukları serbestleşmenin havacılık sektörünün manivelası olduğuna dikkat çeken Elvan, "O yıllarda tek havayolu şirketiyle yurtiçinde sadece 2 noktadan 26 noktaya uçuş gerçekleştirilebiliyordu. Bugün ise 7 havayolu şirketi, 7 merkezden 52 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Şu anda yapımı devam eden yeni havalimanları ve ilave terminal binaları var. Avrupa Hava Birliği verilerine göre, Avrupa'da 2014'de yolcu sayısında yüzde 4.6 oranında bir artış var. Bunun iki puanı yani yüzde 2'lik büyümesi sadece Türk Hava Yolları tarafında gerçekleştiriliyor. Yani Türk Hava Yolları'nı dışarı çıkardığınızda bu sektörün büyüme hızı yüzde 2.6'ya düşüyor. Hem Türk Hava Yollarımız ve özel kesime ait hava yollarımız, büyüyor, gelişiyor. Bundan sonra da büyümeye gelişmeye devam edecek" diye konuştu.

YOLCU UÇAĞI ÜRETİMİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Bakan Elvan, 2014 yılının ilk 8 ayında uçak trafiğinin 1 milyon 100 bini, yolcu sayısının ise 110 milyonu geçmiş olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl sonu itibarıyla aşağı yukarı 170 milyon yolcu sayısına ulaşacağız. 2013 yılı sonunda gerçekleştirdiğimiz rakam 150 milyon yolcuydu. Uçak trafiğine bakıldığında bir önceki yıla göre yüzde 10 büyüme söz konusu. Ama Türk Hava Yolları açısından baktığımızda ise yüzde 15'lik bir artış olduğunu görüyoruz. Havacılık sektörü bugün 24 milyar dolarlık bir ciroya ulaştı ve doğrudan 180 bin 500 kişiye iş sağlar duruma geldi."

Elvan, "Ülkemizde bölgesel yolcu uçağı üretilmesine yönelik proje çalışmalarımız son aşamaya geldi. Hatta dün tüm ilgili taraflarla 4-5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde daha somut sonuçları sizlerle paylaşacağız" dedi.

Daha sonra, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve Tav Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener fuarın açılış kurdelasını birlikte kesti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan: Bölgesel Yolcu Uçağı Üretilmesine Yönelik Proje Çalışmalarımız Son Aşamaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement