Bakan Eroğlu: Millet Bahçeli'ye Hayır Diyecek (3) - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Millet Bahçeli'ye Hayır Diyecek (3)

Bakan Eroğlu: Millet Bahçeli\'ye Hayır Diyecek (3)

Bakan EROĞLU KEDİLERE İLGİ GÖSTERDİ Afyonkarahisar'da esnafı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kaliteli sucuk yemek isteyenleri kente davet etti.

05.10.2015 17:53

Bakan EROĞLU KEDİLERE İLGİ GÖSTERDİ

Afyonkarahisar'da esnafı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kaliteli sucuk yemek isteyenleri kente davet etti. Girdiği bir manifaturacıda ise babasının da aynı işi yaptığını söyleyen Bakan Eroğlu, bir kadın müşteri için 3.5 metre kumaş ölçtü. Esnaf ziyaretinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü etkinliğine katılan Bakan Veysel Eroğlu, hayvan sergisini gezerek hayvanseverlerle sohbet etti. Barınaktan sokak hayvanı sahiplenenlere taşıyıcı kutularının dağıtıldığı törende hayvanları seven Bakan Eroğlu, kedilere ilgi gösterdi. Kendisinin de kedi ve köpek beslediğini aktaran Bakan Eroğlu, beslediği kedinin her gün kendisi tam çıkarken gelip yemeğini aldığını belirtti. Kendi kedisi için "Kaşarı çok seviyor" diyen Bakan Eroğlu, 10 günlük bir kediyi de eline alıp sevdi.

'YENİ KANUN HAZIRLANDI'

Hayvanlara eziyet edenlere hapis cezası öngören bir yasa hazırlandığını belirten Bakan Eroğlu, yasanın mecliste görüşme olmaması nedeniyle kadük kaldığını kaydetti. Gelecek dönem bu kanunun çıkacağına inandığını söyleyen Bakan Eroğlu, "4 Ekim her yıl Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanıyor. Canlılar, hayvanlar bizim de korumamız gereken, bu dünyada korunması gereken yaratılmış mahluklar. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak yaban hayatını, evcil hayvanları, köpekleri, kedileri korumakla mükellefiz. Biz de elimizden geldiği kadar hayvanları koruyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir hayvan dövüşü vardı. Sabah arkadaşlarımız gitti buna müsaade etmeyip, engelledi. Hayvanlara eziyet etmek bir takım maddi cezalar gerektiriyor. Bu konuyla ilgili yeni kanun hazırlandı. TBMM'ye gönderildi ama mecliste görüşmeler yapılmadığı için kadük kaldı. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni kanun çıkacak. Bu kanunda hayvanlara eziyet edenlere sadece maddi ceza değil hapis cezası da söz konusu" diye konuştu.

'HAYVANLARIMIZ KAYIT ALTINA ALINDI'

Avrupa'da hayvanların uyutulduğunu söyleyen Eroğlu, bakanlığının hayvanlarla ilgili çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Hayvanların da insanlar gibi yaşam hakkı olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Ülke genelinde bakanlığımız tarafından hayvan barınaklarına 2013 ve 2014 yıllarında 11 milyon 990 bin TL ödenek aktarılmıştır. 2015 yılında da bakım evlerinin yapımı maksadıyla 4 milyon 500 bin TL daha aktarılacak. Ayrıca 2015 yılında 13 adet otomatik su ve mama makinesini belediyelere gönderdik. Sokak hayvanlarının takibi amacıyla 1 milyon TL ödenekle mikroçip, okuyucu ve kulak küpesi alarak, ilgili yerlere dağıtımını yaptık. Bakanlığımız 2015 yılında 100 bin adet su ve mama kabını belediyelere dağıttı. Son 2 yılda belediyelerce ülke genelinde 262 bin 141 aşılama, kısırlaştırma ve işaretleme yapılarak hayvanlarımız kayıt altına alınmıştır."

Bakanlığın ülke genelinde yoğun kış şartlarında yaban hayvanları için tabiata 1 milyon 196 bin kilo yem bıraktığını da kaydeden Bakan Eroğlu, son 2 yılda ülke genelinde 5 bin 651 yaban hayvanının doğada zarar gördüğünü açıkladı. Bakan Eroğlu, bu hayvanlardan 3 bin 752'sinin tedavi edildikten sonra doğaya kazandırıldığını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Millet Bahçeli'ye Hayır Diyecek (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement