Şehit Yakını, Gazi ve Terör Mağdurlarına Atama Müjdesi - Son Dakika
Politika

Şehit Yakını, Gazi ve Terör Mağdurlarına Atama Müjdesi

Şehit Yakını, Gazi ve Terör Mağdurlarına Atama Müjdesi

Bakan Ayşenur İslam, şehit yakınları, gazi ve sivil terör mağduru aileler için tanınan istihdam hakkı atamasının ikincisinin Kurban Bayramı öncesi yapılacağını söyledi.

16.09.2014 13:31  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, şehit yakınları, gazi ve sivil terör mağduru aileler için tanınan istihdam hakkı atamasının ikincisinin Kurban Bayramı öncesinde yapılacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, atanan şehit yakınları ve gazileri makamında kabul etti. Bakan İslam, şehit yakınları, gazi ve sivil terör mağduru aileler için tanınan istihdam hakkı atamasının ikincisinin Kurban Bayramı öncesinde yapılacağını belirterek, "İkinci istihdam hakkı kapsamında Kurban Bayramı'ndan birkaç gün önce atamaları yapacağız" diye konuştu. İslam ayrıca, 2015 yılı sonuna kadar müracaat yapmış olan şehit yakını, gazi ve sivil terör mağduru olanların atamalarını tamamlayacaklarını ifade etti.

Kabulde 20 yaşındayken gazi olan ve kendisine tanınan gazilik hakkının kardeşine verilmesini isteyen ancak kardeşi hayatını kaybeden Ömür Kaymak, bu hakkın tekrar kendisine iade edilmesi için Bakan İslam'dan yardım istedi. Derdini Bakan İslam'a anlatırken gözyaşlarına boğulan Kaymak, Bakan İslam'ı da duygulandırdı. Gazilik hakkının geri verilmesini isteyen Ömür Kaymak, duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Şehit Yakını, Gazi ve Terör Mağdurlarına Atama Müjdesi - Son Dakika


Advertisement