Bakan Müezzinoğlu, "Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi"Ne Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Müezzinoğlu, "Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi"Ne Katıldı

Bakan Müezzinoğlu, "Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi"Ne Katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da düzenlenen "VI."

23.11.2013 13:42

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da düzenlenen "VI. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi"ne katıldı.

Wow Otel'de düzenlenen "VI. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi"ne Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle, Mozambik Sağlık Bakanı Dr. Alevsandre Maguele, TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Mustafa Baç başta olmak üzere 31 ülkeden davet edilen sağlık bakanları ve alanında uzman hekimler katıldı.

Davetlilerin yaptığı konuşmaların ardından kürsüye davet edilen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de sağlık alanında yapılan reformlar ve süren projeler hakkında bilgiler verdi.

Müezzinoğlu, "Sağlık; üretebilmenin, başarabilmenin ve faydalı olabilmenin merkezinde insan için. Bundan 20-30 yıl öncesine göre bu anlamda kişilerin sağlığı merkeze alma oranı çok daha fazla yükseldi. Ekonomik gelişmeler, bilimsel gelişmeler, medeniyet değerleri insanı geldiği noktada sağlığını daha çok düşünen sağlıklı olmayı daha çok isteyen, arzu eden ve arayan bir noktaya ulaştı" dedi.

Geçtiğimiz son 10 yılda önemli mesafeler katedildiğini ifade eden Müezzinoğlu, "75 milyon vatandaşımıza sağlığa hakkaniyetli ulaşım konusunda çok önemli mesafeler kat ettik. Sağlık hizmetleri sunumundaki standartların 75 milyon insana ulaşımında önemli mesafeler kat ettik. Herkes için sağlığı olabildiğince geliştiren bir anlayışı merkeze oturttuk. Ekonomik bir sürdürülebilirlikte herhangi bir sıkıntılı sürecin olmadığını da geçtiğimiz süreçlere baktığımızda, bütün krizlere rağmen herhangi bir sağlıkta tasarruf yapalım, şurada şunu yapalım değil ileri adımları atmaya devam etik ve ediyoruz. Şimdi ikinci 10 yıllık periyoda geldi Türkiye. İkinci 10 yıllık periyodu iki dilime ayırarak birinci 5 yılda artık kendi bölgesini kendi içerisinde sağladığı başarıyı kendi bölgesinde yakalayabilme hedeflerini planlıyor ve bunun da alt yapısını büyük oranda yaptı ve önümüzdeki yıldan itibaren de inanıyorum ki arzu ettiğimiz noktalara ulaşacaktır. Bunlardan bir tanesi 75 milyona sunduğu sağlık hizmetini yakın coğrafyasındaki yaklaşık 1 milyar nüfusa hitap edebilecek noktaya taşıyabilmek ve ilk 5 yılda bugün yakaladığımız sağlık turizmindeki rakamları en az ikiye katlayacak bir hedefi inanıyorum ki başaracaktır" diye konuştu.

Sağlıkta serbest bölge uygulamasına geçmek için çalıştıklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık turizminin ikinci ayağını da sağlıkta serbest bölgelerle kurmayı ve başarmayı hedefliyoruz. Sağlıktaki serbest bölgeler gerek yabancı hekim, tecrübe, tıbbi teknoloji ve yatırımcılar için cazip olma anlamında önemli dinamikleri olacak ve diğer taraftan da sağlık sektörünü veya teknolojisinin gelişiminde Türkiye'ye önemli bir mesafe kat ettirecek" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, yaptığı konuşmasının ardından konuklarla bir süre ayak üstü sohbet etti ve ardından buradan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Müezzinoğlu, 'Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'Ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement