Bakan Topçu, Prizren'de Türkülere Eşlik Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Topçu, Prizren'de Türkülere Eşlik Etti

Bakan Topçu, Prizren\'de Türkülere Eşlik Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Prizren'de Kosova Türkleriyle bir araya geldi, söylenen türkülere eşlik etti.

07.11.2015 11:44  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent Priştine'deki resmi temasların ardından Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'e geçen Bakan Topçu, Türk toplumunun ülkedeki önemli kuruluşlarından Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği'ni ziyaret etti. Dernek başkanı Bülent Ermuş'tan çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Topçu, Türk yatırımcıların Kosova'ya desteğinin artarak devam edeceğini söyledi.

SORUNLARI DİNLEDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, dernekte yaptığı konuşmada, Kosova'nın önemine de vurgu yaparak, buradaki Türk toplumunun her zaman yanında olduklarını ve UNESCO'da Kosova'ya destek verdiklerini dile getirdi.

Türk halkına 'Birlikte olun!' mesajını ileten ve yaklaşık bir saat süren toplantıda Bakan Topçu, dernek yöneticilerinin yaşadıkları sorunları dinledi.

TÜRKÜLERE EŞLİK ETTİ

Halk müziğinden eserlerin okunduğu buluşmada Bakan Topçu, okunan türkülere de eşlik etti.

PRİZREN ZİYARETLERİ

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Prizren temasları çerçevesinde Yunus Emre Enstitüsü'nü de ziyaret ederek, birer kültür taşıyıcısı olarak tanımladığı bu enstitülerin çalışmaları ve gayretleri için yetkililere teşekkür etti.

Bir Türk ailesinin evine konuk olan ve Prizren sokaklarında halkla sohbet eden Bakan Topçu, daha sonra Kosova Türk Askeri Birliği'ndeki askerlerle yemek yedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Topçu, Prizren'de Türkülere Eşlik Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement