Bakan Zeybekci Expo Milano Türkiye Milli Günü'ne Katıldı - Son Dakika
Dünya

Bakan Zeybekci Expo Milano Türkiye Milli Günü'ne Katıldı

Bakan Zeybekci Expo Milano Türkiye Milli Günü\'ne Katıldı

Bu yıl EXPO 2015’e ev sahipliği yapan İtalya’daki Milano kentinde “Türkiye Milli Günü Etkinlikleri” düzenlendi.

14.09.2015 17:13

Bu yıl EXPO 2015'e ev sahipliği yapan İtalya'daki Milano kentinde "Türkiye Milli Günü Etkinlikleri" düzenlendi. Etkinliklere Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de katıldı.

EXPO 2015 Milano Türkiye Milli Günü Etkinlikleri, Expo Genel Komiseri Bruno Pasquino, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve beraberindeki heyetin katılımıyla gerçekleşti.

Zeybekçi'ye Milano'da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ve eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker eşlik etti.

Fuarda düzenlenen bayrak töreninde İstiklal Marşı okundu.

Ardından konuşma yapan Expo Genel Komiseri Bruno Pasquino, Türkiye ve İtalya arasındaki ilişkilerin ve benzerliklerin önemine vurgu yaptı. Pasquino, EXPO 2015 Milano'daki Türkiye pavyonunun simgesinin nar olduğuna dikkat çekerek, bunun birlik içinde farklılığı simgelediğini açıkladı.

"BÜTÜN KÜLTÜRLERİN BULUŞTUĞU BİR TÜRKİYE"

Nihat Zeybekçi ise yaptığı konuşmada "Bir amacımız vardı o da açık Türkiye. Bütün kapılarıyla açık Türkiye. Bütün kültürlerin bütün coğrafyaların buluştuğu bir Türkiye. Tarihe bakacak olursak geleceğin beslenmesi, geleceğin gıdası için tarihin irdelenmesi. Temamız bu" sözlerini kullandı.

Konuşmasında tarihin iyi bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Zeybekçi, bu şekilde geleceğin daha iyi planlanabileceğini ve bütün insanlığın refah içinde yaşayabileceği bir dünya elde edilebileceğini belirtti. İtalya ve Türkiye'nin dış ticaret hacminin 20 milyar dolar olduğuna değinen Zeybekçi bunun iki ülkenin büyüklüklerini yansıtmadığını ve İtalya ve Türkiye'nin üçüncü dünya ülkeleri pazarlarında bir araya gelmeleri gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin stratejik açıdan önemini hatırlatan Zeybekçi, Türkiye'nin 2030'da çok daha farklı yerlerde olacağını söyledi. Zeybekçi, Dünya Bankası tahminlerini örnek vererek Türkiye'nin 2030'da dünyanın ilk 10, Avrupa'nın da ilk 3 ekonomisinden biri olacağı notunu düştü.

Konuşmalarına ardından Türkiye Mehter Takımı gösteri düzenledi. Gösteri İtalyan ziyaretçilerin büyük beğenisini aldı. Gösteri sonrası Bakan Zeybekçi, beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye ve İtalyan pavyonlarını gezdi. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bakan Zeybekci Expo Milano Türkiye Milli Günü'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement