Bakanlıklardan "Damat 13, Gelin 16 Yaşında" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bakanlıklardan "Damat 13, Gelin 16 Yaşında" Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "damat 13, gelin 16 yaşında" haberlerine ilişkin "Konuyla ilgili gerekli işlemler başlatıldı.

17.08.2014 12:22

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "damat 13, gelin 16 yaşında" haberlerine ilişkin "Konuyla ilgili gerekli işlemler başlatıldı. Çocukların halen ailelerinin yanında olduğu, herhangi bir evliliğin olmadığı belirlenmiştir" denildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, "Damat 13, gelin 16 yaşında" haberlerine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, olayın araştırılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün aileye ulaştığı, gerekli işlemleri başlattığı aktarıldı.

Konuyla ilgili savcılık tarafından da inceleme başlatıldığının altı çizilen açıklamada, "Çocukların halen ailelerinin yanında olduğu, herhangi bir evliliğin olmadığı belirlenmiştir" denildi.

13 yaşındaki C.Ş'nin okula devam ettiği, N.P'nin ise eğitiminin yarım kaldığının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ailelerin sosyo ekonomik olarak desteklenmesine, eğitimi yarım kalan çocuğun eğitimini tamamlaması için ilgili bakanlık aracılığıyla girişimde bulunmuştur. Çocukların takibi Bakanlığımız tarafından yapılmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakanlıklardan 'Damat 13, Gelin 16 Yaşında' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement