Balıkçılar Yeni Sezona Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Balıkçılar Yeni Sezona Hazırlanıyor

Balıkçılar Yeni Sezona Hazırlanıyor

Ordu Kumbaşı Balıkçı Barınağı’ndaki balıkçılar 1 Eylül’de başlayacak av sezonu için son hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.

21.08.2014 15:21

Ordu Kumbaşı Balıkçı Barınağı'ndaki balıkçılar 1 Eylül'de başlayacak av sezonu için son hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.

Ordu'da geçimini balıkçılıkla sağlayan vatandaşlar, "Vira bismillah" demek için 1 Eylül'ü bekliyor. Uzun zamandan bu yana denizden ayrı kalan Ordulu balıkçılar, 1 Eylül'de kalkacak av yasağı için teknelerinin ve ağlarını yeni sezona hazırlıyor. Ordu Kumbaşı Balıkçı Barınağı'ndaki teknelerinin ağlarını onaran balıkçılar, motorlarının bakımlarını yaparak teknelerini yeni sezonuna hazır hale getiriyor.

Kumbaşı Limanı'nda balıkçılıkla uğraşan esnaf, uzun zamandır yeni sezon için hazırlık yaptıklarını belirterek yeni sezondan maddi anlamda umutsuz olduklarını söyledi. Büyük teknelerin küçük balıkçıyı saf dışı bıraktığını vurgulayan balıkçılar, "Küçük tekne ve gırgırla avlanan balıkçılarımız, aldığı mazotun parasını zor çıkartıyor. Biz küçük ölçekli balıkçılar her yıl borç içinde yeni sezona giriyoruz. Balıkçılıkta parayı kazananlar büyük tekne sahipleri oluyor" diyerek küçük ölçekli balıkçıların sorunlarının dinlenilmesini istediler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde 15 Nisan itibariyle trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlatmış, yasağın 1 Eylül'de kalkacağı açıklanmıştı. 1 Eylül'de kalkacak yasağın ardından balıkçılar denizlere açılacak. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkçılar Yeni Sezona Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement