Balıkesir Belediyesi'ndeki Darp İddiası - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Belediyesi'ndeki Darp İddiası

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'u darp ederek 'ölümle tehdit' ettikleri iddiasıyla tutuklanan iş adamı Hüseyin Şahingiray itiraz üzerine tahliye edildi.

12.10.2012 22:07  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile yardımcısı Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk'ü belediye başkanlık makamında darp ederek 'ölümle tehdit' ettikleri iddiasıyla tutuklanan MHP eski il başkan yardımcısı iş adamı Hüseyin Şahingiray ile şirketinin 3 çalışanı itiraz üzerine tahliye edildi.

MHP Balıkesir Teşkilatı'nda 2000-2002 yılları arası başkan yardımcılığı yapan Şahingiray'ın avukatlarının yaptığı itirazı yerinde bulan 2. Asliye Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi.

Karar üzerine, ERSA şirketinin sahibi Hüseyin Şahingiray ve çalışanları Mehmet Rüştü Özsay, Akın Aybey, Cengiz Kahraman, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Kepsut L Tipi Cezaevi'nden serbest bırakıldı.

Cezaevi çıkışında yakınları ve sevenleri tarafından karşılanarak kucaklaşan Şahingiray, tutuklanmasına neden olan olayın perde arkasında yaşanan gelişmeleri daha sonra kamuoyuyla paylaşacağını bildirdi.

- Olay -

Önceki belediye yönetimiyle yaptığı anlaşma doğrultusunda 'Yap-İşlet-Devret' modeliyle işletmecisi olduğu Toplu Taşıma Merkezi'ndeki Kervansaray Cafe'yi, sözleşmedeki maddeye dayanarak Burger King'e devreden Hüseyin Şahingiray, "700 bin lira hava parası" istediklerini ileri sürdüğü bugünkü belediye yönetimiyle tartışmıştı.

Şahingiray, bu konuyu görüşmek üzere gittiği belediyede, başkan İsmail Ok ile aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, şirketinin görevlileri Mehmet Rüştü Özsay, Akın Aybey, Cengiz Kahraman ile birlikte gözaltına alınmıştı.

MHP'li iş adamı Şahingiray ile beraberindeki 3 kişi, 10 gün önce sevk edildikleri nöbetçi mahkemece 'darp ve ölümle tehdit' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Muhabir: Ramazan Demir/ Metin Aktaş

Yayıncı: Erdem Gültekin - BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir Belediyesi'ndeki Darp İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement