Balıkesir'de 21 Kişiye 'Sürü Yöneticisi' Sertifikası ve Kepenek - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de 21 Kişiye 'Sürü Yöneticisi' Sertifikası ve Kepenek

Balıkesir\'de 21 Kişiye \'Sürü Yöneticisi\' Sertifikası ve Kepenek

Balıkesir'de, gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile İşkur'un işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor ve Sürü Yönetimi Elemanı Benim' projesine katılan 21 kişiye 'sürü yöneticisi' sertifikası verildi.

21.01.2015 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de, gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile İşkur'un işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor ve Sürü Yönetimi Elemanı Benim' projesine katılan 21 kişiye 'sürü yöneticisi' sertifikası verildi.

Balıkesir'in merkez Karesi İlçesi Şamlı Mahallesi'nde, 3 haftalık eğitimin ardından 21 kişiye sürü yöneticisi sertifikaları törenle verildi. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Balıkesir Emniyet Müdürü Feridun Boz, Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, kursiyerlerin yakınları ve çok sayıda kişi törene katıldı.

Kurumun çalışmaları, geçen yıl açılan kurslar ve sürü yöneticiliği eğitimiyle ilgili bilgiler veren Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, "2015 yılı içinde 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projesi kapsamında 10 ilçede 29 kurs, 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi' kapsamında 8 ilçede 17 kurs açılması planlanmıştır. Şamlı mahallemizde merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah ve barınma ortamı konularında sürü yönetimi eğitimi alan 21 kursiyerimizde üç haftalık eğitimlerini başarıyla sonlandırarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Bu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

MODERN YÖNTEMLERİN ÖNEMİNE VURGU

Kentin önemli bir kısmının geçimini tarımdan karşıladığını söyleyen Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu da "Geçim kaynağı olan tarım içinde hayvancılık önemli bir yer tutuyor. İlçemiz hayvancılıkta ön planda olduğu için, tarım ve hayvancılık ülkemizde önemli bir yapı değişikliği yaşadığı için yapılan eğitim çalışmaları çok önemli. Çiftçimizin atadan deden görme usuller yanında çağdaş bilimin gerektirdiği yeni üretim usullerini de öğrenmesi gerekir. Çiftçimiz de bunun farkında olduğu için düzenlenen kurslar büyük ilgi gördü. Kurslara katılan çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Öğrendikleri yöntemlerle bilgilerle, daha güzel üretim yapacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu tamamlayan 21 kişiye protokol üyelerince sertifika, kepenek ve şapka verildi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de 21 Kişiye 'Sürü Yöneticisi' Sertifikası ve Kepenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement