Balıkesir'de Kanser Hastasına Özel Ameliyat - Son Dakika
Sağlık

Balıkesir'de Kanser Hastasına Özel Ameliyat

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde, 55 yaşındaki kadının ameliyatla alınan kanserli memesinin yerine, aynı seansta yenisi yapıldı.

22.04.2016 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde, 55 yaşındaki kadının ameliyatla alınan kanserli memesinin yerine, aynı seansta yenisi yapıldı.

Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Nazım Güreş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerinde ilk defa yapılan amelitın başarılı geçtiğini söyledi.

Güreş, Zeynep Yılmaz'a uygulanan yöntemin dünyada son dönemlerde uygulanmaya başladığını hatırlatarak, "Bu uygulama kısaca, önce meme tümörünün çıkarılması, aynı seansta ya da daha sonra yerine yeni bir meme yapılması." dedi.

Ameliyatın başarılı geçtiğini ifade eden Güreş, şöyle devam etti:

"Bizim hastanemizde de plastik cerrahi arkadaşlarımız tarafından hastalarımız, 'geç konstrüksiyon' dediğimiz, daha sonradan 'yapılandırma' olarak adlandırdığımız ilk ameliyatı oluyor. Hastalar ardından onkolojik tedavi alıyor ve ardından meme yapılandırması yapılıyor. Bunun adı 'geç yapılandırma.' Bunu zaten arkadaşlarımız uyguluyordu. Burada yaptığımız aynı seansta yeniden yapılandırma. Yani biz hastanın tümörlü memesini aldık ve yerine yeni bir meme yapılandırdık. Bu yapılandırmada protez, silikon materyali ve hastanın kendi dokularını kullandık. Diğer memesine de yeni yapılandırdığımız memeye eşitlensin diye ufak bir rötuş yaptık. Başarılı bir ameliyat oldu."

Hasta Zeynep Yılmaz ise kendisini çok iyi hissettiğini dile getirerek, "Allah razı olsun tüm doktorlardan. Özellikle doktor Bilgen hanım ameliyat sonrası beni hiç yalnız bırakmadı." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Balıkesir'de Kanser Hastasına Özel Ameliyat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement