Balıkesir'de Yaşlı ve Hastalara Özel Hizmet - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Yaşlı ve Hastalara Özel Hizmet

Manyas İlçe Nüfus Müdürü Faruk Küçüktaş başlattığı uygulamayla müdürlüğe gelemeyen 75 yaş ve üzeri, hasta ve engelli vatandaşların evine hizmet götürüyor.

15.07.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manyas İlçe Nüfus Müdürü Faruk Küçüktaş başlattığı uygulamayla müdürlüğe gelemeyen 75 yaş ve üzeri, hasta ve engelli vatandaşların evine hizmet götürüyor.

Manyas İlçe Nüfus Müdürlüğü Faruk Küçüktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye yaklaşık 5 ay önce atandığını belirterek, 75 yaş ve üzeri, hasta ve engelli vatandaşların kuruma kadar gelip, zahmet etmelerine gönlünün elvermediğini kaydetti.

Söz konusu durumdaki vatandaşların evlerine giderek işlemlerinin gerçekleştirildiğini anlatan Küçüktaş, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar bu şekilde 9 evin kapısını çalarak kendilerine misafir olup, işlemlerini yaptım. Kurum olarak böyle bir zorunluluğumuz yok ancak halka hizmet Hakka hizmet düsturu ile yola çıkarak, yaşlı, bakıma muhtaç vatandaşlarımızın Nüfus Müdürlüğü ile olan işlerini evlerine gidip yapmaktan çok mutlu oluyorum. Mesai sonrası işlem sahibinin yakının durumu beyan etmesi sonrası gerekli evraklarımızı alıp, ilçe merkezi veya kırsal mahalleleri neresi olsa da fark etmiyor, gidip işlemini gerçekleştiriyor, hem de hayır dualarını almış oluyoruz."

Küçüktaş, ilçeye bağlı Kızık Mahallesi'nden 92 yaşındaki Fatma Kaya'nın nüfus kağıdının yenileme işlemini yerini getirmek için evine giderek, nüfus kağıdını yaşlı kadına teslim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Yaşlı ve Hastalara Özel Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement