Balıkesirli Balıkçılardan Sezon Değerlendirmesi - Son Dakika
Ekonomi

Balıkesirli Balıkçılardan Sezon Değerlendirmesi

Balıkesir Deniz Avcıları Üretici Birliği Başkanı Nihat Işık, 2014-2015 av sezonunda balıkçıların zarar ettiğini belirtti.

20.04.2015 15:48  Güncelleme: 17:08

Balıkesir Deniz Avcıları Üretici Birliği Başkanı Nihat Işık, 2014-2015 av sezonunda balıkçıların zarar ettiğini belirtti. 8,5 aylık av sezonunun 15 Nisan'da sona erdiğini hatırlatan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların verimsiz bir sezon geçirdiğini söyledi. Bunun en önemli faktörlerinin tekne sayısındaki fazlalık olduğunu ifade eden Işık, şunları kaydetti: "Öncelikle kazasız bir şekilde sezonu kapattığımız için mutluyuz. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında balıkçılar zarar etmemek için uğraş verdi ancak yinede sezonu zarar ederek kapattı. Eylül, Ekim, Kasım Aralık döneminde biraz ayakta durabildik. Bakanlığımızın av filosunu azaltmak için yaptığı tekne alımlarında bence yanlış yerden başlanıldı. Bu zamana kadar alınan tekne av filosunda hiçbir kısıtlamaya neden olmadı. Balık avcılığının yüzde 90'ını yapan büyük tekneler. Şu ana kadar alınan tekneler zaten denizlere bir zarar vermeyen hurdaya ayrılmış veya limanda uzun yıllar demirli bulunan tekneler. Buda avcılıkta herhangi bir durumu değiştirmedi."

Teknelerin bakım masraflarının avcıları zor durumda bıraktığını dile getiren Işık, "Önümüzde 4,5 ay zorunlu bir yasak var. Ağların tamiri, teknelerin bakımları bunlar hep masraf, bunları yapmak içinde bankalardan alınan krediler var. Bunlarda bir sonraki sezona aktarılıyor. Her zaman söylediğimiz gibi inşallah gelecek sezonlar hayırlı olur" dedi.

Balıkesirli Balıkçılardan Sezon Değerlendirmesi
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Balıkesirli Balıkçılardan Sezon Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement