Balkanlar'a Mevsimin İlk Karı Yağdı - Son Dakika
Güncel

Balkanlar'a Mevsimin İlk Karı Yağdı

Balkanlar genelindeki "pastırma" sıcakları, yerini kara bırakmaya başladı.

22.11.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkanlar genelindeki "pastırma" sıcakları, yerini kara bırakmaya başladı.

Bosna Hersek'te dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, tüm ülkede etkisini gösterirken, başkent Saraybosna sabahın ilk ışıklarıyla beyaz örtüye büründü.

Bosna Hersek Federasyonu Meteoroloji Kurumu'ndan yapılan açıklamada, ülkenin kuzey ve doğusundaki yüksek ve dağlık kesimlerde kar yağışının devam edeceği belirtilerek, alçak ve güney kesimlerde karla karışık yağmurun görüleceği bildirildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Bosna Hersek Süper Ligi'nde, başkent Saraybosna ile ülkenin orta kesimindeki Tuzla şehirlerinde oynanması planlanan iki karşılaşmanın yarına ertelendiği kaydedildi.

Bosna Hersek Otomobil Topluluğu, yaptığı açıklamada, sürücülere araçlarının mevsim bakımını yaptırmaları ve tekerleklere mutlaka zincir takmaları çağrısında bulundu.

Hırvatistan

Hırvatistan'da da başkent Zagreb olmak üzere ülkenin kuzeyindeki yüksek ve dağlık alanlarda kar yağışı görüldü.

Hırvatistan Meteoroloji Merkezi'nden yapılan açıklamada, havaların soğumasıyla birlikte denize yakın kesimlerinde şiddetli rüzgar ve yağmurun etkili olduğu ifade edilerek, yarından itibaren başkent ve diğer yüksek kesimlerde kar yağışının yağmura dönüşeceği ve hava sıcaklıklarının ülke genelinde 2 ila 13 derece arasında seyredeceği kaydedildi.

Slovenya

Slovenya'da, ülkenin en yüksek dağı Kredarica'da kar kalınlığının 46 santimetreye ulaştığı ve hava sıcaklığının -13 dereceye kadar düştüğü belirtildi.

Slovenya Meteoroloji Kurumu, başkent Ljubljana ve yüksek kesimlerdeki kar yağışının salı gününe kadar etkili olacağı bildirerek, hava sıcaklığının 3 derece olacağını duyurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balkanlar'a Mevsimin İlk Karı Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement