Bangladeş'te Kamaruzzaman'ın İdam Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Bangladeş'te Kamaruzzaman'ın İdam Edilmesi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bursa Şube Başkanı Yakup Çetin, Bangladeş'te, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idam edilmesine ilişkin, "İnsanı yaşatmayan, fikirlere ve inançlara tahammül edemeyen, barış ve kardeşliği esas almayan her iktidar yıkılmaya mahkumdur.

12.04.2015 18:09

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bursa Şube Başkanı Yakup Çetin, Bangladeş'te, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idam edilmesine ilişkin, "İnsanı yaşatmayan, fikirlere ve inançlara tahammül edemeyen, barış ve kardeşliği esas almayan her iktidar yıkılmaya mahkumdur. Merhum Kamaruzzaman'ın 'Müslümanların kardeşliği' ve 'İslam birliği' söylemi ise ölümsüzdür" dedi.

Çetin, Ulu Camii bahçesinde toplanan dernek üyeleri adına yaptığı konuşmada, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinin 2013'te uydurma suçlamalardan Kamaruzzaman'ı idama mahkum ettiğini söyledi.

"Yaşama"nın insanlığın temel haklarının başında geldiğini belirten Çetin, şöyle konuştu:

"Bangladeş'teki idam cezalarının o ülkedeki insana verilen değerin ne denli aşağılık olduğunu gösteriyor. Bu gibi ölümlerin ne işe yaradığını, kime ne fayda getirdiğini, insanlığa ne gibi haklar sunduğunu, dünya barışına katkıda bulunup bulunmadığını gerçekten merak ediyoruz. Bu idamlar ve işkenceler, Ortaçağ zihniyetinden öte değildir. Irkçı emperyalizmin kadrolarının İslam coğrafyasını parçalayarak, Müslümanların direnişini kırarak küresel sömürü sistemini devam ettirebileceklerini düşünmeleri, tam bir hayaldir."

İslam ülkelerinin anlayıştan uzak yönetimlerinin Batının tesirinde kalarak kendi halklarına karşı adaletten ve merhametten uzak uygulamalarla toplumu geleceğe taşımalarının mümkün olmadığını dile getiren Çetin, "İnsanı yaşatmayan, fikirlere ve inançlara tahammül edemeyen, barış ve kardeşliği esas almayan her iktidar yıkılmaya mahkumdur. Merhum Kamaruzzaman'ın 'Müslümanların kardeşliği' ve 'İslam birliği' söylemi ise ölümsüzdür" ifadesini kullandı.

Çetin, İslam coğrafyasında ırkçı emperyalizm ile iş birliğindeki tüm kadrolar ve yönetimlerin kendi halklarına ihanet etmekten vazgeçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bangladeş'te Kamaruzzaman'ın İdam Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement