Banka Hesabınız Tehlikede Diyerek 20 Bin Lirasını Dolandırdılar - Son Dakika
Güncel

Banka Hesabınız Tehlikede Diyerek 20 Bin Lirasını Dolandırdılar

Banka Hesabınız Tehlikede Diyerek 20 Bin Lirasını Dolandırdılar

Ankara’nın Kazan ilçesinde uzun yıllardır esnaflık yapan bir kişinin evini arayan telefon dolandırıcıları telekonferans yöntemiyle 20 bin lirasını dolandırdılar.

12.01.2015 13:29

Ankara'nın Kazan ilçesinde uzun yıllardır esnaflık yapan bir kişinin evini arayan telefon dolandırıcıları telekonferans yöntemiyle 20 bin lirasını dolandırdılar.

Yapılan onca uyarıya rağmen telefon dolandırıcılığının önüne bir türlü geçilemiyor. Ankara'nın Kazan ilçesinde yaşanan son olayda da telekonferans yöntemini kullanan dolandırıcılar "Hesabınızın bulunduğu bankada yolsuzluk yapılıyor paranız tehlike altında" diyerek 20 bin lirasını dolandırdılar.

Kendini komiser olarak tanıtan dolandırıcı, "Savcı bey ile birlikte sizin evdeyiz eşin yanımızda bir soruşturma gereği hesabında bulunan paradan belirteceğimiz banka hesabına yatırmanız gerekiyor" yalanıyla dolandırılan A.Z.B isimli vatandaş telefonda hanımın sesini de duyunca söylenilenleri yaparak 20 bin TL'sinden oldu.

İddiaya göre, A.Z.B adlı kişinin evini telefonla arayan ve kendilerini polis, savcı olarak tanıtan dolandırıcılar eşinden A.Z.B'nin cep telefonuna ulaşarak tele konferans yöntemiyle "Savcı bey ile birlikte sizin evdeyiz eşin yanımızda bir soruşturma gereği hesabında bulunan paradan belirteceğimiz banka hesabına yatırman gerekiyor. Hesabınızın bulunduğu banka şubesinde yolsuzluk yapılıyor. Şube müdürü ve personel de işin içinde. Paranız tehlike altında. Paranızın tamamını çekip bizim söyleyeceğimiz banka hesabına daha sonra size iade edilmek koşuluyla yatırmanızı istiyoruz." dediler. A.Z.B de telefonda eşinin sesini de duyunca söylenilenlere inanır ve bankaya gider.

Banka görevlilerinin önceden haber verilmediği için hazırda yalnızca 20 bin Lira olduğunu ve ancak bu kadar para çekebileceğini söylemesi üzerine hesabından 20 bin Lirayı çekip dolandırıcıların söylediği bankanın ATM'sine yatırır.

Daha sonra dolandırıldığını anlayan A.Z.B. polise giderek şikayetçi olur.

İlçe genelinde bir hafta içerisinde 10'dan fazla vatandaşın telefonla aranarak dolandırma teşebbüsünde bulunulduğu öğrenildi.

YETKİLİLER UYARIYOR

Yetkililer vatandaşları telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı uyararak, polisin her ne sebepten olursa olsun olayları aydınlatmak adına vatandaştan hiçbir şekilde para istemeyeceği, sabit veya cep telefonundan arayarak kendini emniyet görevlisi, askeri personel, savcı, hakim olarak tanıtan kişilerin, insanların bir takım korkularından veya saf duygularından istifade ederek, "kimlik bilgileriniz kopyalandı, hesabınızı terör örgütü ele geçirdi" gibi söylemleri ile insanları telefonda da ikna ederek para taleplerine itibar edilmemesi, hemen 155'i aramalarını istendi.

Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşı uyarmak amacıyla başta bankaların ATM'leri olmak üzere ilçenin çeşitli noktalarına uyarıcı ilanlar astılar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Banka Hesabınız Tehlikede Diyerek 20 Bin Lirasını Dolandırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement