Banka Kredilerinde Artış Hızı Yüzde 30'un Altına İndi - Son Dakika
Ekonomi

Banka Kredilerinde Artış Hızı Yüzde 30'un Altına İndi

Banka Kredilerinde Artış Hızı Yüzde 30\'un Altına İndi

Bankacılık sektörü kredilerindeki yıllık artış, alınan kısıtlayıcı önlemlerin etkisiyle yüzde 30 düzeyinin altına geriledi.

14.04.2014 11:45  Güncelleme: 12:34

Bankacılık sektörü kredilerindeki yıllık artış, alınan kısıtlayıcı önlemlerin etkisiyle yüzde 30 düzeyinin altına geriledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörü kredileri 4 Nisan'da, geçen yılın aynı dönemindeki 844.4 milyar liradan 1.09 trilyon liraya yükseldi.

Böylece, yıl başında yüzde 32.0 olan yıllık artış oranı yüzde 29.0'a geriledi. Sektörün toplam kredilerindeki 2013 sonuna göre artış ise yüzde 3.35  olarak belirlendi.

BDDK'nın Şubat ayı başında yürürlüğe giren kararları ile, kredi kartı harcamalarında taksit uygulamalarına sınırlama getirildi. Aynı kararlar ile, otomobil ve konut kredilerinde peşinat zorunluluğu sınırında artış yapılırken, bireysel kredilerin vadeleri de kısıtlandı.

Bireysel kredilerdeki hızlı genişlemenin önemli ölçüde risk yaratacağı savıyla, Merkez Bankası ve ekonomi yönetimi yıllık bazda kredi artış hızını yüzde 15 düzeyine çekmeyi hedefliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Banka Kredilerinde Artış Hızı Yüzde 30'un Altına İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement