Bankalar Şimdi "DELİL" İçin Bedel Almaya Başladı! - Son Dakika
Ekonomi

Bankalar Şimdi "DELİL" İçin Bedel Almaya Başladı!

Dosya masrafları konusunda bankalara karşı zafer kazanan tüketicilerin karşısına şimdide "delil bedeli" çıkıyor.

26.11.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dosya masraflarının iadesini almak isteyen tüketiciler, krediye ait dokümanları bankalardan talep ettiklerinde 50 ila 100 TL arasında bir ücret talebiyle karşılaşıyorlar. Avukat Cevat Kazma, tüketicilerin bu bedelleri dekont karşılığında ödemesini ve bu bedeli de hakem heyetleri yoluyla tahsil edebileceğini söylüyor.

Geçtiğimiz aylarda Yargıtay'ın verdiği emsal kararla birlikte, bankalardan kredi kullanan tüketiciler ödedikleri dosya masraflarını geri almaya başlamıştı.

Dosya masraflarının iadesini isteyen tüketiciler, alacakları iade bedeline göre hakem heyetlerine ya da tüketici mahkemelerine başvuruyor. Başvuru sırasında tüketiciden dilekçe ve kullanılan krediye ait detayları içeren delil niteliğindeki belge talep ediliyor. Bu belgeye sahip olmayan tüketiciler ilgili dokümanı bankadan talep edebiliyor. Ancak tüketiciye iade edeceği bedel için zorluk çıkarmak isteyen bankalar, bu belge için de 50 ila 100 TL arasında ücret talep ediyor.

Talep edilen bu bedelin yasal bir dayanağının olmadığını belirten Avukat Cevat Kazma, tüketicilere öneri ve uyarıda bulundu.

"Tüketiciler delil niteliği taşıyan bu belgeler için bankalara ödemeyi yapsın. Yaptıkları ödeme karşılığında da dekont alsın." diyen Cevat Kazma, dosya masrafını talep ederken, ödenen bu bedelin de talep edilebileceğini ve yasal faiziyle iade alınacağını belirtti.

Avukat Cevat Kazma, son 10 yılda yaklaşık 75 milyon adet kredi kullanıldığını ve kullanılan kredi miktarının toplamda 300 Milyar Euro olduğunu hatırlatırken, bu süreçte dosya masrafı adı altında alınan tüm bedellerin faiziyle geri alınabileceğinin altını çizdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bankalar Şimdi 'DELİL' İçin Bedel Almaya Başladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement