Bankalardaki Birikimlerden Yüzde 30 Kesinti Söz Konusu Değil" - Son Dakika
Ekonomi

Bankalardaki Birikimlerden Yüzde 30 Kesinti Söz Konusu Değil"

Yunanistan Bankalar Birliği Başkanı Louka Katseli, ülkedeki bankacılık sisteminin batmaması için, bankalarda bulunan sekiz bin avro üzerindeki halkın birikimlerinden en az yüzde 30 kesinti yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

04.07.2015 13:11

Yunanistan Bankalar Birliği Başkanı Louka Katseli, ülkedeki bankacılık sisteminin batmaması için, bankalarda bulunan sekiz bin avro üzerindeki halkın birikimlerinden en az yüzde 30 kesinti yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Yunanistan televizyon kanalı Skai TV konuşan Katseli, İngiliz Financial Times gazetesi tarafından gündeme getirilen söz konusu senaryonun "asılsız" olduğunu söyledi.

Katseli, "Bankalarda bulunan sekiz bin avro üzerindeki birikimlerden en az yüzde 30 kesinti yapılması iddiası tamamen asılsız. Bu sadece bir fantezi. Böyle bir senaryo kağıt üzerinde bile yok" ifadelerini kullandı.

Financial Times, Cuma günü Yunan bankacılarına dayandırarak, bankalardaki sekiz bin avro üzerindeki halkın birikimlerinden en az yüzde 30 kesinti yapılmasının gittikçe tasarlanan bir senaryo olduğunu rapor etmişti.

Öte yandan, Bankalar Birliği Başkanı Katseli, Cuma günü ülkedeki finans kurumlarında 1 milyar avro bulunduğunu ve bunun Pazartesi gününe kadar yeterli olacağını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bankalardaki Birikimlerden Yüzde 30 Kesinti Söz Konusu Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Has MHP: Ben size yardım göderecem bekleyin göderiyom delikli 1 Kuruş gönderdim hadi bu size yeter bu şimdilik bizi size vereceğimiz bu işte hadi ordan 0 0 Yanıtla

Advertisement