Bankaya Girip 5 Kişiyi Rehin Alan Soyguncu, Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

Bankaya Girip 5 Kişiyi Rehin Alan Soyguncu, Teslim Oldu

Van'da soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Yolcudağ, 9.5 saat sürdürülen görüşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu.

24.03.2015 19:44  Güncelleme: 03:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da bir bankada yaşanan rehine krizi mutlu sonla bitti. Soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Yolcudağ, 9.5 saat sürdürülen göreşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu.

AVUKAT VE EMNİYET MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞÜP İKNA OLDU

İknacı polisin görüşmelerinden sonra saat 02.00 sıralarında bankaya ismi açıklanmayan bir avukat girdi. Yolcudağ ile bir süre görüşen avukat, dışarı çıktıktan sonra bu kez olayı başından itibaren takip eden ve görevlileri yönlendiren İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, bankaya girdi. Kısa süre sonra Emniyet Müdürü Karaaslan, soyguncu Yolcudağ ile birlikte bankada çıktı.

YAKINLARI GÖZ YAŞLARI DÖKTÜ

Kurtarılan bankadaki 5 rehine, dışarıda kendilerine bekleyen yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü.

KRİZ 9.5 SAATTE BİTTİ

Bankadan çıkarıldıktan sonra özel bir araca konulan Veysel Yolcudağ, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Böylece saat 16.50'de başlayan rehine krizi sabaha karşı saat 02.15'te sona erdi.

NELER YAŞANMIŞTI?

İşte rehine kriziyle ilgili tüm gelişmeler...

Van'da Ziraat Bankası'nın Tuşba Şubesi'ne saat 16.50 sıralarında soygun girişiminde bulunan kişi, pompalı tüfekle bankaya girdi. Güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alan soyguncu, bir el ateş edip içerideki kişileri bir araya toplayarak rehin aldı. Soyguncu, ilk etapta rehin aldığı kişilerden, biri hamile 3 kişiyi saat 19.30 sıralarında serbest bıraktı.

YEMEK İSTEDİ

Teslim olması için ikna çalışmaları sürerken soyguncunun isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirilip verildi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Polis, yaptığı araştırma sonucu soygun girişiminde bulunan kişinin 29 yaşındaki Veysel Yolcudağ olduğunu belirledi. Evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen Yolcudağ'ın bir dönem Güvenlik İş Sendikası Van Şube başkanlığı yaptığı öğrenildi.

500 TL PARA VE BİR HELİKOPTER İSTEDİ

Müzakereci polisin ikna etmeye çalıştığı Veysel Yolcudağ'ın 500 bin TL para ve kaçışı için bir helikopter istediği öğrenildi. Yolcudağ'ın, 3 yıl önce vefat eden babasının beynindeki tümörü tedavi ettirebilmek için çevresinden yüklü miktarda para aldığı ve şu anda 380 bin lira borcunun olduğunu belirttiği ve bunu ödeyebilmek için böyle bir olaya giriştiğini söylediği ifade edildi.

REHİNELERİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Veysel Yolcudağ'ın talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit ettiği öğrenildi. Soyguncunun aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği ifade edildi. Polisin ikna çalışmaları sürerken, bankadaki rehine sayısının da 5 kişiden fazla olabileceğinden endişe edildiği kaydedildi.

TÜFEKLİ POZLARI VAR

Öte yandan rehineleri toplantı salonunda topladığı öğrenilen Veysel Y.'nin facebook sayfasındaki hesabında pompalı tüfekle verdiği poz dikkat çekti.

VALİ: 7 KİŞİ REHİN ALINDI

Van Valisi İbrahim Taşyapan, bir kişinin pompalı tüfekle bankadaki tahminen 7 kişiyi rehin aldığını söyledi. Vali Taşyapan, para maksatlı banka şubesine bir şahsın girdiğini belirterek, "Şahıs bir kişi. Pompalı tüfekle içeri girmiş. Tahminimize göre 7 rehin var. İkna etmeye çalışıyoruz. Bir vatandaşı serbest bıraktı. Kimsenin canına bir şey gelmemesi için çalışıyoruz. Şahıs hasta çocuğundan bahsetmiş, paradan bahsetmiş. Para almak maksatlı girmiş" dedi. Valinin açıklamasından sonra soygun girişiminde bulunan şahıs, 2 kişiyi daha bıraktı.

AMCASI İKNA EDEMEDİ

Polisin ikna çabaları devam ederken, soygun girişiminde bulunan Veysel Yolcudağ'ın amcası Tayyar Yolcudağ datarafından olay yerine çağrıldı. Tayyar Yolcudağ, tüm çabalara rağmen yeğnini ikna edemedi.

REHİNENİN YAKINI OLAY YERİNE GELDİ

Bu arada, banka şubesinde bulunan rehinelerden biri olan Şahin Yerli'nin kardeşi Mustafa Yerli ve yakınları da olay yerine geldi. Mustafa Yerli, büyük endişe içerisinde olduklarını ve olayın bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi. Yerli, "İçerdeki şahsın taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Ayrıca kimsenin burnunun kanamısını da istemiyoruz. Diken üstündeyiz ve endişe ile bekliyoruz" dedi.

Ayrıca, Veysel Yerlidağ tarafından serbest bırakılan 3 rehine ise olay yerindeki ambulansta sağlık kontrolünden geçirildikten sonra evlerine bırakıldı.Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da olay yerine gelerek gelişmeleri yerinde takip ediyor. Yönlendirme ve olay yerindeki çalışmaları Emniyet Müdürü Karaaslan tarafından yürütülürken, olay yerindeki bekleyiş ise sürüyor.

2012'DE ERDOĞAN'IN ELİNDEN ANAHTAR ALMIŞ

Bu arada, Yolcudağ'ındepremi sonrası yapılan ve 23 Ekim 2012 tarihinde teslim edilenKonutunun anahtarını dönemin Başbakanı 'ın elinden aldığı ortaya çıktı.

Bankaya Girip 5 Kişiyi Rehin Alan Soyguncu, Teslim Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bankaya Girip 5 Kişiyi Rehin Alan Soyguncu, Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • yok: Adamin cocugu hasta son noktaya gelmis Allah kimseyi evladiyla sinamasin 52 0 Yanıtla
  • furkan: Adam hasta çocuğu için yapmış olay evlat oldumu insanin gözü karariyor allah acil şifalar versin inşallah 26 2 Yanıtla
  • Popurus: Buyrun tc polisinin acizliğini izleyin 3 24 Yanıtla
  • ülkücü: adamı cezaevine göndersinler ama çocuğunu mutlaka tedavi etsinler. . 24 3 Yanıtla
  • Hatice: Allah belasını versin 6 20 Yanıtla
  • önder: yüzlerce polisi oraya yığarak yapabileceğiniz tek şey zavallı çaresiz bir babayı hapse atmak. adamın derdiyle ilgilenseler milletvekillerinden birinden yardım bulsalar onun için , babadan da çocuktan da hayır dua alırlar 20 4 Yanıtla
  • mirmir: Her evladı kotu olan banka soyarsa ooooooo. İdam edilmeli bence hırsız 6 15 Yanıtla
  • Remzi: Hasta cocugu icin yapmis ayakapi kotusuna koymamis Allah sifalar versin insallah iranli kadar icerde yatar 13 5 Yanıtla
  • mehdi: bir insan mecbur kalmadıkça yapmaz eyer bu kişi doğulusa allah çocuğuna şifa versin 12 5 Yanıtla
  • Baki: Ulan kürt. Keko senin haddinemi yorum yapmak sen etek giy size yakışıyo 6 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement