Barcelona Kâbustan Geç Uyandı: 2-1 - Son Dakika
Spor

Barcelona Kâbustan Geç Uyandı: 2-1

Ligde Granada karşısında alınan yenilgi sonrasında kupa finalinde de Real Madrid'e kaybeden Barcelona, Athletic Bilbao engelini 2-1'lik skorla geçerek moral buldu.

21.04.2014 00:15

Sıkıntılı günler geçiren Barcelona, La Liga'da 34. hafta karşılaşmalarında sahasında konuk ettiği Athletic Bilbao'yu 2-1'lik skorla mağlup ederek rahat bir nefes aldı.

İlk yarısı golsüz beraberlikle geçen maçın 50. dakikasında yenik duruma düşen Barcelona, önce Pedro, ardından da Messi ile bulduğu gollerle sonuca gitti.

Gol kaçırma yarışı!

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun temposu oldukça yüksekti ve her iki takım da çok önemli fırsatlar yakaladı ancak bu pozisyonlardan gol sesi çıkmadı.

9. dakikada Herrera'nın pasında sağdan ceza sahasına sokulan Aduriz'in çaprazdan yaptığı sert vuruşta Pinto topu kornere çeldi.

13. dakikada Messi'nin şık arapasında savunmanın arkasına sarkan Pedro'nun uygun durumda yaptığı vuruşta top Gorka'da kaldı.

Bu pozisyonun hemen bir dakika sonrasında bu kez Messi ile gole yaklaştı Barcelona. Sol kanatta topla buluşan Pedro'nun pasında ceza sahası içinde topu alan Messi'nin yerden yaptığı vuruşta Gorka gole izin vermedi.

2 - 1

8

İsabetli şut

4

9

İsabetsiz şut

7

9

Korner

4

15

Faul

17

2

Sarı kart

3

0

Kırmızı kart

0

%57

Topla oynama

%43

19. dakikada Iniesta'nın şık ortasında arka direkte kayarak yaptığı vuruşla fileleri havalandıran Messi'nin bu pozisyonu ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

21. dakikada Adriano ceza sahası içi sol çaprazda topu sağına çekip sağ ayağıyla yerden sert vurdu. Kaleci Gorka'yı geçen top ağlara giderken Balenziaga altıpas içersinde kritik bir müdahele yaparak tehlikeyi önledi.

30. dakikada De Marcos'un sağ kanattan yaptığı ortada Aduriz penaltı noktası yakınında müthiş bir röveşatayla şansını denedi ancak top yan kale direğinden geri döndü. Dönen topu önünde bulan Susaeta'nın şutunda ise Pinto gole izin vermedi.

32'de bu kez Barcelona direk engeline takıldı. Messi'nin şık pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Pedro, arka direkteki Alexis'e çıkarttı pasını. Şilili yıldızın altıpas çizgisi üzerinden yaptığı vuruşta top üst direkten geri geldi.

38. dakikada Xavi'nin pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Alexis'in yerden yaptığı vuruşta Gorka topu çelmeyi başardı.

39'da sol kanattan hareketlenen Adriano'nun ortasında Pedro penaltı noktası üzerinde topu kontrol edip vuruşunu yaptı ancak Gorka bu pozisyonda da kalesini gole kapatmayı başardı ve ilk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.

Önce Pedro, sonra Messi

Karşılaşmanın ikinci yarısında da oyunun temposu bir hayli yüksekti. Bu bölüme hızlı başlayan Athletic Bilbao, golü de buldu.

50. dakikada Muniain'in pasında ceza sahasına sokulan Aduriz hafif sol çaprazdan sağ ayağıyla uzak köşeye şık bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı: 0-1.

57. dakikada Xavi'nin ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Pedro'nun sol ayağıyla yerden yaptığı sert vuruşta Gorka topu ayaklarıyla kornere çeldi.

74'

Messi, ceza sahası çizgisinin hemen önünde düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Barajın yanından yerden sol köşeye doğru sert bir vuruş yapan Arjantinli yıldız, Gorka'yı avladı.

60. dakikada Barcelona bir kez daha gole yaklaştı. Dani Alves'in arapasında ceza sahasına sokulan Messi'nin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı yerden vuruşta top az farkla dışarı gitti.

72'de Barcelona aradığı golü buldu. Sağ kanatta topla buluşan Alves, nefis hareketlerle rakiplerinden sıyrılıp sağ çaprazdaki Alexis'e aktardı pasını. O da kale önündeki Pedro'yu gördü ve Pedro yaptığı düzgün dokunuşla fileleri havalandırdı: 1-1.

Bu golün hemen iki dakika sonrasında Messi sahneye çıktı. Ceza sahası çizgisinin hemen gerisinden kazanılan serbest vuruşta Messi, yerden sol köşeye doğru çok sert bir vuruş yaparak Gorka'yı çaresiz bıraktı: 2-1.

Maçın geri kalan bölümlerinde ise gol sesi çıkmadı ve Barcelona 90 dakika sonunda üç puana uzanan taraf oldu.

Barcelona bu galibiyetle puanını 81'e yükseltirken, Athletic Bilbao ise 62 puanda kaldı.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Gerardo Martino

Performans: 8/10

İdeale yakın bir 11'le sahaya sürdü takımını. Skora bakıldığında zor kazandıkları düşünülebilir ancak kaçan goller maçı sıkıntıya soktu.

Ernesto Valverde

Performans: 6/10

Takımı ilk yarıda Barcelona ile başa çıkmaya çalıştı ve pozisyonlar da buldular. Ancak savunmada verilen boşluklara bir türlü çözüm bulamadı.

Aduriz gole doymuyor Son haftaların formda golcüsü Aritz Aduriz, Barcelona karşısında kaydettiği golle çıktığı son 8 maçtaki gol sayısını 10'a yükseltti.

Messi adım adım rekora Barcelona'nın yıldız futbolcusu bugün attığı golel ligdeki toplam gol sayısını 241'e yükseltti ve 251 golle lig rekorunu elinde bulunduran Telmo Zarra'ya bir adım daha yaklaştı.

Barcelona Kâbustan Geç Uyandı: 2-1
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Barcelona Kâbustan Geç Uyandı: 2-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement