Baro Başkanı Tutuklama Kararlarını Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanı Tutuklama Kararlarını Eleştirdi

Baro Başkanı Tutuklama Kararlarını Eleştirdi

Uşak Barosu Başkanı Avukat Baki Kantar, yargı mensuplarına yönelik tutuklama kararlarını ibret ve endişe ile izlediklerini söyledi.

08.05.2015 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Barosu Başkanı Avukat Baki Kantar, yargı mensuplarına yönelik tutuklama kararlarını ibret ve endişe ile izlediklerini söyledi.

Uşak Baro Başkanı Avukat Baki Kantar, yazılı bir açıklama yaparak, eski Uşak Barosu üyesi olan şimdiki İstanbul 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer ve bazı yargı mensuplarına yönelik tutuklama kararlarını ibret ve endişe ile izlediklerini söyledi. Yargı mensuplarının, bu tür tutuklamalara tabi tutulmasının kamuoyunda yargıya olan güveni aşağılara çektiğini ifade eden Kantar, "Kamuoyu tutuklanan kişilerin kim olduğundan çok hakim ve savcı kimliği ile ilgilenmektedir. Yargı eli ile yargıya güvensizliğin körüklenmesi yargıya yapılan en büyük kötülüktür. Bu tür tutuklamalar kişilerden daha çok makamlara zarar vermektedir. Bu makamlar kişilere bağlı değildir. Türk milleti adına karar verilen adalet makamlarıdır. Bu ise bütün toplumu ilgilendiren bir konudur. Böylesi kararlar herkese hukuk güvenliği yönü ile endişelendirmektedir. Hukuk güvenliği, can güvenliği kadar önemlidir. Kişilerin kendi hukuk güvenliği yönünden endişe etmesi toplumda bütün güvenlik zincirlerinin ve adalet duygularının kopması, çökmesi sonucunu doğurur. Bu ise kaostur, karmaşadır, düzensizliktir. Toplum düzeninin alt üst olmasıdır. Bunu hiç kimse istemez" dedi.

Yargı mensuplarının tutuklanmasının kamuoyunda rövanş alma ya da sindirmeye yönelik baskılar olarak algılandığını belirten Uşak Barosu Başkanı Baki Kantar şunları söyledi:

"Bu durum bir gün herkese zarar verecek gelişmelere gebe olmaktadır. Çünkü adalet, rövanş duygusunu veya baskıyı kaldıramaz. Gerçek böyle olmasa bile böylesi algılanma adaleti içten içe çürütür. " - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baro Başkanı Tutuklama Kararlarını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement