Bartın'da Sokak Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bartın'da Sokak Sergisi Açıldı

Bartın'da 16 farklı branşta 250 eserin yer aldığı sokak sergisi açıldı.

21.08.2016 17:54

Bartın'da 16 farklı branşta 250 eserin yer aldığı sokak sergisi açıldı.

Filografi sanatçısı Mustafa Baştan, 155. Sokak'ta açılan sergiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, sergilerine vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Geçen yıl düzenledikleri sokak sergisine toplam 50 yağlı boya ve 50 filografi tablosuyla katıldıklarını belirten Baştan, şunları kaydetti:

"Bu yıl düzenlediğimiz sergimize farklı bir konsept belirledim. Sürekli büyüyen Bartın'ımızda sanata açlığı hissettim. 25 katılımcı ve 16 farklı sanat dalıyla 250 farklı eserle 2. sokak sergimizi açtık. Malum teknoloji çağındayız, yeni nesil gençlerimiz günümüzde teknoloji ile haşır neşir oldukları için el sanatlarını pek bilmiyorlar, biz de bu düşünce ile unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını sokağa taşıyalım dedik ki hem gençlerimiz görsün, hem de Bartın'ı farklı alanlardaki sanatlarla tanıştıralım, kursiyer yetiştirelim ve bu sanatları gelecek nesillere aktaralım istedik. Sergimize katılım ve ilgi çok yüksek."

Sokak sergisine katılan Ahşap ustası Kemal Altıntel de 10 yıldır gemi 20 yıldır da ahşap ev maketi yapmakta olduğunu belirterek, "Bartın'da bu eserleri tanıtmak çok güzel. Bu sergiye zaten maddi çıkar gözeterek gelmedim. Bartın'ımızı bir nebze olsun tanıtmak ve satanı Bartınlılara aktarmak için buradayız. Bu sergiye, Bartın'daki tüm tarihi evlerin maketi, Bartın çektirme gemileri eserlerimle katıldım." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın'da Sokak Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement